VAN'DA JANDARMA KOMUTANLIĞI'NA EL BOMBASI

Van Jandarma Asayiş Kolordu Komutanlığı nizamiyesine akşam saatlerinden el bombası atıldı. Olayda bir uzman erbaş yaralanırken, saldırıyı gerçekleştirenlerin yakalanması için operasyon başlatıldı. El bombalı saldırı, saat 21.30 sıralarında Van-Hakkari Karayolu üzerinde bulunan Jandarma Asayiş Kolordu Komutanlığı'nın girişinde bulunan nizamiyeye yapıldı. Atılan el bombasının patlaması sonucu bir uzman erbaşın yaralandığı belirtildi. Uzman erbaş, Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastane'ne kaldırılarak tedaviye alındı. Bölgede geniş çaplı operasyon başlatıldı. 

 

ÇATAK'TA ÇATIŞMA

Öte yandan Van'ın Çatak İlçesi'nde İlçe Jandarma Komutanlığı ile İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne roketatarlı ve uzun namlulu silahlarla saldırı düzenlendi. Çıkan çatışmada ilk belirlemelere göre 3 yaralı olduğu belirtildi. Saldırı, saat 20.30 sıralarında Cumhuriyet Mahallesi’nde bulunan İlçe Jandarma Komutanlığı'yla yaklaşık 1 kilometre uzağında bulunan Adnan Menderes Mahallesi’nde bulunan İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne eş zamanlı olarak yapıldı. Roketatar ve uzun namlulu silahlarla yapılan saldırıya nöbetteki asker ve polisler tarafından karşılık verildi.

DHA'nın aktardığı bilgilere göre ise İlçe merkezinde çıkan çatışmada ilk belirlemelere göre saldırı gerçekleştiren iki kişi yaşamını yitirirken bir korucu da ayağından hafif şekilde yaralandı. Jandarma karakolu ve emniyet müdürlüğüne saldırının ardından havadestekli operasyon başlatıldı. Bölgede operasyon devam ederken kent merkezinde de güvenlik güçleri havadan ve karadan kentte güvenlik önlemlerini artırıyor.

 

Editör: TE Bilisim