Van, Hakkari, Bitlis ve Muş'ta öğrenciler, karne almanın sevincini yaşadı.

 

AK Parti Van Milletvekili Beşir Atalay da Şehit Jandarma Pilot Yüzbaşı Yusuf Turgut İlkokulunda öğrencilere karnelerini verdi. Atalay, gazetecilere yaptığı açıklamada, kente yeni bir üniversite kurulacağını belirterek, "Van Zehra Üniversitesinin kurulmasıyla ilgili çalışmalarımız devam ediyor. Bu konu hükümet tasarısı olarak Meclis'e geldi. İnşallah yasama yılı bitmeden yetişirse Meclis'ten çıkar." ifadelerini kullandı.

 

ÇATAK'TA KARNE SEVİNDİ

Van’ın Çatak ilçesinde öğrenciler karnelerini aldı. Çatak Çok Programlı Anadolu Lisesi ve Muhammed Sait Aydın Anadolu Lisesi’nde gerçekleştirilen karne dağıtım törenlerine Çatak Kaymakamı Hacı Asım Akgül, İlçe Milli Eğitim Müdürü M. Salih Taş, Şube Müdürü Metin Yaltay, AK Parti İlçe Başkanı Tahsin Babur, okul müdürleri, veliler ve öğrenciler katıldı. Çatak Çok Programlı Anadolu Lisesi ve Muhammed Sait Anadolu Lisesi öğrencileri karnelerini Çatak Kaymakamı Hacı Asım Akgül’ün elinden aldı.

 

BAŞKALE'DE KARNE HEYECANI

Van’ın Başkale ilçesinde karne dağıtım töreni düzenlendi.

 

İlçedeki merkez ilk ve ortaokullarında düzenlenen tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. İlçede 90 okulda eğitim gören 17 bine yakın öğrenci karnesini aldı. İlçe merkezindeki bazı okullarda karne dağıtımının ardından, törene katılan öğretmen, öğrenci ve veliler, Türkçe ve Kürtçe müzik eşliğinde halay çekti.

 

HAKKÂRİ

Hakkâri’de 387 okulda 65 bin 468 öğrenci karne heyecanı yaşadı. Kent merkezindeki Cumhuriyet İlk ve Ortaokulunda karne dağıtan Vali Cüneyit Orhan Toprak, öğrencilerle sohbet ederek, güzel bir tatil geçirmelerini diledi. Toprak, "İnşallah notlarınız güzeldir, daha da güzel olacaktır. Okulunuzu ve öğretmenlerinizi sevin. Geleceğimizin teminatı siz çocuklarımız okuyarak ileride vali, kaymakam, polis, doktor, öğretmen ve idealinizdeki meslek sahibi olacaksınız. Tatilde bol bol kitap okumayı ve çalışmayı da ihmal etmeyin." şeklinde konuştu.

 

MUŞ

Prof. Dr. Vahit Özmen Ortaokulunda düzenlenen törenle öğrencilere karneleri dağıtıldı. Törene katılan Muş Valisi Seddar Yavuz, kentte 125 bin öğrencinin karne aldığını belirterek, eğitime yatırımların kent için çok önemli olduğunu anlattı. Yavuz, hiçbir vatandaşı diğerinden ayırmadıklarını vurgulayarak, şunları söyledi: "Biz İstanbul'da ne varsa Van'da o olsun, Antalya'da ne varsa Muş'ta o olsun arzu ediyoruz. Bu bölgede huzur ortamı tesis edildiğinde, huzur hakim olduğunda hizmet ve yatırımların daha kolay olacağını biliyoruz. Huzur olduğunda bu bölgeye daha kaliteli, daha bilgili, daha tecrübeli çalışanlar gelecektir. Bu bölgede huzuru kaçırdıkça doktorundan mühendisine ve daha önemlisi refahın da kaybolacağını bilmeliyiz." (AA - İHA)

 

Editör: TE Bilisim