Van'da bu sabah düzenlenen operasyonda 11 kişi gözaltına alındı. Alınan bilgiye göre, Van Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında, bazı adreslere eş zamanlı operasyon düzenlendi. Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin, PKK'nin gençlik yapılanması YDG-H'nin güdümünde faaliyet yürüttüğü iddia edilen bir derneğe yönelik gerçekleştirdiği operasyonda, "terör örgütü PKK üyesi oldukları" ve "terör örgütüne yardım ve yataklık yaptıkları" iddiasıyla 11 kişi gözaltına alındı. Dernek binası ve adreslerde yapılan aramalarda çok sayıda örgütsel dokümanın ele geçirildiği bildirildi.

 

Gözaltına alınanların emniyetteki işlemleri sürüyor.

 

Öte yandan Van merkez, Saray ve Özalp ilçelerinde yapılan operasyonda gözaltına alınan 8 kişiden 3'ü tutuklandı. Alınan bilgiye göre, Van Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında, kent merkezi ile Saray ve Özalp ilçelerinde gözaltına alınan 8 kişi, jandarmadaki işlemlerin ardından adliyeye sevk edildi. Şüphelilerden 5'i savcılık sorgusunun ardından serbest bırakılırken, mahkemeye çıkarılan 3 kişi ise "terör örgütü üyesi olmak", "terör örgütüne yardım ve yataklık yapmak" suçundan tutuklandı.

 

Van'da 28 Aralık 2015'te, İl Jandarma Komutanlığı ekiplerinin Cumhuriyet Başsavcılığının talimatıyla gerçekleştirdiği operasyonda, aralarında HDP'nin eski ilçe yöneticilerinin de bulunduğu 8 kişi gözaltına alınmıştı.

 

 

 

 

 

Editör: TE Bilisim