Van’ın Çatak İlçesine bağlı Üçyüzler Mahallesi kırsalında PKK örgütüne ait olduğu değerlendirilen bir mağara bulundu. Mağarada örgüte ait çok sayıda yaşam malzemesi ele geçirildi. 

 

PKK örgütünün kış tertiplenmesini engellemek ve tespit etmek amacıyla 14 Aralık 2017 günü, Van’ın Çatak İlçesinde Jandarma Komutanlığına bağlı Bilgi Jandarma Kolordu Komutanlığı sorumluluk bölgesinde bulunan Bilgi Mahallesi Üçüzler Mahallesi kırsal alanında, icra edilen Şehit Jandarma Er İbrahim Dönmez operasyonu kapsamında yapılan arazi arama tarama faaliyeti esnasında bir mağara tespit edildiği kaydedildi.

 

 

ÇOK SAYIDA YAŞAM MALZEMESİ ELE GEÇİRİLDİ

Van Jandarma Komutanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre,

 

 

"50 Kg un, 50 Kg şeker, 18 Lt yemeklik sıvı yağ, 2 adet küçük tüp, 1 adet erkek iç çamaşırı, 2.5 lt silah bakım yağı, 25 metre ince kablo, 2 adet kamuflajlı ve folyolu şemsiye, 10 paket makarna, 20 paket hazır çorba, 5 kutu ton balığı, 1 kg salça, 1 adet 50 Lt’lik jelikan bidon, 1 adet sırt çantası, 1 Kg gübre ve çok sayıda miktarda yaşam malzemesi ele geçirilmiştir. Bölgemizde halkın huzur ve güvenliğini sağlamaya yönelik olarak terörle mücadele faaliyetlerine aralıksız devam edilmektedir.” Denildi.

 

Editör: TE Bilisim