Van’da Sanat Sokağı adıyla bilinen fakat son yıllarda bu isminden iyice uzaklaşan o sokakta hafta sonu şenlik vardı. Son yıllarda kent işbirliğinini tam anlamıyla sağlayan Yüzüncü Yıl Üniversitesi’nin ‘Sokakta Şenlik Var’ etkinliği o sokağa renk getirirken yapılan etkinlikler ile Sanat Sokağı ilk kez böylesi bir şenliğe ev sahipliği yapmış oldu. Kültür ve Turizm Müdürlüğü ile birlikte gerçekleşen etkinlikler vatandaştan da tam not alırken YYÜ Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal etkinlikler ile ilgili olarak: “Bakın cıvıl cıvıl, herkes burada, insanlar ilgi duyuyorlar. Demek ki bu sokak ilimiz için önemliymiş, fakat ruhuna uygun bir işlev görmüyordu. Bundan sonra gerek kültür müdürlüğümüzle gerek spor il müdürlüğümüzle diğer müdürlüklerimiz ve belediyelerimizle birlikte Sanat Sokağı’nın ruhuna uygun etkinlikler yapmaya devam edeceğiz” dedi.

 

Cumartesi ve pazar günleri Sanat Sokağı’nda resimden müziğe, ebrudan gezici kütüphaneye kadar birçok sanat dalında etkinlik yapıldı. Etkinlikle ilgili açıklamalarda bulunan YYÜ Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal, “Van’ımızın Sanat Sokağı’nda, buranın ruhuna uygun olarak bir etkinlik yapıyoruz. İnşallah bu etkinliğimiz önümüzdeki eğitim öğretim yılı başlangıcıyla beraber farklı etkinliklerle de devam edecek. Yani her gün burada bir etkinlik yapacağız. Gerek resim bölümümüz gerek müzik bölümümüz gerekse de diğer kültürel ve sosyal çalışmaları yaptığımız bütün bölümlerimizde bu sokağımızın ismine ve beklentilerine cevap verecek etkinliklere imza atacağız. Bugün de şunu gördük ki insanlar Sanat Sokağı’nın ruhuna uygun etkinliklere özlem duyuyorlar. Bakın cıvıl cıvıl, herkes burada, insanlar ilgi duyuyorlar. Demek ki bu sokak ilimiz için önemliymiş, fakat ruhuna uygun bir işlev görmüyordu. Bundan sonra gerek kültür müdürlüğümüzle gerek spor il müdürlüğümüzle diğer müdürlüklerimiz ve belediyelerimizle birlikte Sanat Sokağı’nın ruhuna uygun etkinlikler yapmaya devam edeceğiz” dedi.

 

“ÇOK DAHA GENİŞ KAPSAMLI ÇALIŞMALAR YAPACAĞIZ”

İl Kültür ve Turizm Müdürü Muzaffer Aktuğ ise, üniversite ile ortak çalışma yaptıklarını belirterek, “Bugün burada yaptığımız etkinlik bir başlangıçtır. Zannediyorum ki önümüzdeki haftalarda çok daha geniş kapsamlı çalışmalar yapacağız. Bize ait stantlarda ebru sanatı, hat sanatı ve gezici kütüphanemizle biz bu aktiviteye ortak olalım istedik. Amaç, Sanat Sokağı’mızda sanatsal faaliyetlerin yapılabilir olduğunu göstermek. Böyle bir sokağın bu mantıkta kullanmanın daha doğru olacağı kanaatindeyiz. Üniversitemize huzurunuzda teşekkür ediyorum. Burada Van gençliğine güzel şeyler izletme ve öğretme gibi bir marifete sahip olacağız. Bizler bunu çok önemsiyoruz. Emeği geçenlere sonsuz teşekkür ediyorum” diye konuştu.

 

İki gün sürecek olan etkinliğe İl Kültür ve Turizm Müdürü Muzaffer Aktuğ, YYÜ Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Kazankaya, YYÜ Genel Sekreteri Doç. Dr Yusuf Uzun ile Rektör danışmanı ve etkinlik koordinatörü Doç. Dr. Eray Çelik ile dekanlar katıldı. 

 

Editör: TE Bilisim