Anadolu Gençlik Derneği (AGD) tarafından geleneksel olarak tüm Türkiye genelindeki ortaokul ve lise öğrencilerine yönelik yapılan Siyer-i Nebi sınavı Van’da yoğun katılımla gerçekleştirildi.

 

Anadolu Gençlik Derneği (AGD) tarafından düzenlenen ”Gençler Efendimizin İzinde Siyer-i Nebi Yarışması” sınavı, ülke genelinde il ve ilçe merkezlerinde gerçekleşti. Yaklaşık 1 milyon öğrencinin katıldığı ve 90 dakika süren sınavda, ortaokul öğrencilerine test şeklinde 60, lise öğrencilerine ise 90 soru soruldu. Van’da 13 ilçe ve 27 okulda 8 bin 600 kişi sınava katıldı. Yapılan sınavla ilgili açıklamalarda bulunan Van AGD Organizasyon ve Planlama Komisyonu Başkanı Sıdık Çağlı, Anadolu Gençlik Derneği olarak her yıl Türkiye’nin il ve ilçelerinde olduğu gibi Van’da da Hazreti Muhammed’in hayatını anlatan kitapları gençlere ulaştırdıklarını söyledi.

 

ÇAĞLI: HEDEFİMİZ BELİRLEMEK DEĞİL

Millî Eğitim Bakanlığından aldıkları izin doğrultusunda okullarda yarışma düzenleyip, hayırlı bir çalışma yaptıklarını dile getiren Çağlı, 5 yıldır bu çalışmaları yürüttüklerini aktardı. Gerçekleştirdikleri Siyer-i Nebi Yarışması’na öğrencilerin büyük ilgi gösterdiğini anlatan Çağlı, yarışmada hedeflerinin gençler arasında birinci veya ikinciyi belirlemenin olmadığını vurguladı. Van’da 13 ilçe ve 27 okulda 8 bin 600 öğrencinin katılımıyla sınavı gerçekleştirdiklerini belirten Çağlı, “Amacımız, Efendimizin hayatını hayatına tatbik edecek gençler yetiştirmek, onun mücadelesini, İslam’ı insanlara nasıl aktardığını gençlere aktarmaktır. Rabbim bu gençleri vatanını, milletini seven, inancına sahip çıkan bir nesil olarak yetiştirmeyi nasip etsin” dedi. 

Editör: TE Bilisim