Hizmet-İş Sendikası Van Şube Başkanı Abdullah Efeoğlu, kamuda ve belediyelerde çalışan alt işveren işçilerin 2 Ocak 2018 tarihinde kurumlara başvurularının başladığını belirterek, “Bu, Türkiye’nin yıllardır kanayan bir yarasıydı” dedi.

 

24 Aralık 2017 tarihinde Resmi Gazete de yayımlanan 696 sayılı Kanun Hükmünde Kararnameyle alt işveren işçilerinin kamuda istihdamı için yapılan düzenlemenin 2 Ocak 2018 tarihinde yürürlüğe girdiğini belirten Hizmet-İş Sendikası Van Şube Başkanı Abdullah Efeoğlu, hükümet yetkililerine teşekkür etti. Hak-İş olarak bugüne kadar taşeron işçilerinin işçi kadrosuna alınması ile ilgili yıllardır süren bir mücadelelerinin olduğunu anımsatan Başkan Efeoğlu, bu mücadelenin sonunda işçilerin de, sendikalarının da kabul edeceği bir sonuç elde ettiklerini söyledi. Taşeron işçilerinin kadroya alınmasının kendilerinde buruk bir sevinç yaşattığını ifade eden Efeoğlu, “Kitler ve birçok kurumda çalışan işçi kardeşlerimizin bu kapsamın dışında kalmasından dolayı üzgünüz. Ama bütün işçi kardeşlerimiz şundan emin olsunlar ki; bu mücadelemiz bitmedi. Taşeronda çalışan bütün işçilerin kadroya geçirilmesi sonucunu alıncaya kadar bu mücadelemiz devam edecektir. Burada bizim işçi kardeşlerimizden de beklentimiz var. Özellikle kadroya alınmayan arkadaşlarımız bize destek olsunlar ve umutsuzluğa kapılmasınlar. Çünkü biz geçmişte de taşeron işçilerinin kadroya alınması konusunda verdiğimiz mücadelede hiçbir zaman umutsuzluğa kapılmadık. Eğer biz umutsuzluğa kapılsaydık, bugün bu sonucu almış olmayacaktık. Bu anlamda arkadaşlarımız, sosyal medya üzerinde bu sorunu gündemden düşürmemeleri açısından bize destek sunsunlar” dedi.

 

“TÜRKİYE’DE KREDİ YURTLAR KURUMUNDA İLK ÖRGÜTLENMEYİ VE TAŞERON İŞÇİSİNE İLK SÖZLEŞMEYİ BİZ YAPTIK”

Bölgede ve Türkiye’de taşeron işçilerini sendikalı yaparken birçok sendikanın kendileriyle alay ettiklerini vurgulayan Başkan Efeoğlu, “Taşeron işçilerine kapılarını kapatıyorlardı. Ama biz hiçbir zaman için bu söylemleri kendimize dert etmedik. Biz sadece işçilerin kadro alması konusunu dert ettik. Şu anda Türkiye’de taşeron işçisinin yüzde 80’ini biz örgütledik. Bu konuda bütün işçi kardeşlerimiz bilirler ki; biz hiçbir zaman onlara kapımızı ve gönlümüzü kapatmadık. Şu anda Hizmet-İş’e bağlı 6 bin 300, Hak-İş’e bağlı yaklaşık 12 bin üyemiz var. Van’da taşeron işçisi olarak yaklaşık 20 bin işçi var. 8 yıl önce biz Van Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile Kredi Yurtlar Kurumunda noter aracılığı ile örgütlenmemizi yaparak, arkadaşlarımızı sendikalı yaptık. Van şubesi olarak Türkiye’de Kredi Yurtlar Kurumunda ilk örgütlenmeyi biz yaptığımız gibi, taşeron işçisine ilk sözleşmeyi de yine biz yaptık” diye konuştu.

 

“TAŞERON İŞÇİSİ, TÜRKİYE’NİN KANAYAN YARASIYDI”

Taşeron işçilerinin kadroya alınmasından sonra daha da verimli olacağını sözlerine ekleyen Efeoğlu, “Taşeron işçisi artık kendisini daha güvende hissedecek ve kendilerini devletin bir işçisi olarak htiklerinden dolayı kurumuna daha bağlı olacak ve işlerini daha güzel yapacaktır. Taşeron işçisinin kadro almasından sonra çalışmayacağı yönünde söylemler var. Ancak biz bu söylemlere katılmıyoruz. Taşeron işçisinin kendisini güvende htiği için daha iyi çalışacağını biliyoruz. Bu kapsamda özellikle Cumhurbaşkanımıza, Başbakanımıza ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanımıza çok teşekkür ediyoruz. Taşeron işçisi, Türkiye’nin kanayan yarasıydı. Yıllardır çözülemeyen bir çözümsüzlük vardı. Ama hükümetimiz, Türkiye’nin büyük bir problemini çözdü. İnşallah bundan sonra geri kalan kısmının da kadroya geçmesini arzu ediyoruz” dedi.

SGK Van İl Müdürlüğüne başvurarak gerekli bilgileri alan taşeron işçileri ise, hükümet ve devlet yetkililerine teşekkür etti.

Editör: TE Bilisim