ŞEHRİVAN ASAYİŞ - MERAL YILDIZ: Van'da sigara taşıma aracını gasp eden silahlı ve maskeli 6 hırsız polisin düzenlediği operasyonla yakalandı. Gözaltına alınan 6 şüpheliden 4’ü tutuklanırken, 2’si de adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

 

Van’ın merkez İpekyolu İlçesine bağlı Hacıbekir Mahallesinde geçtiğimiz hafta tekel ürünleri firmasında sigara dağıtıcısı olarak görev yapan N.Ş, marketlere sigara dağıtımı yaptığı sırada kendisini takip eden plakasız, kırmızı renkli bir araçtan inen yüzleri maskeli ve silahlı kişilerin aracının önünü kesmesiyle etkisiz hale getirilmişti.

 

N.Ş zorla araca bindirilip olay yerinden bir müddet uzaklaştıktan sonra Bakraçlı yolu üzerine götürülerek araçta bulunan yaklaşık 20 bin TL değerinde tekel bandrollü sigara ve bir miktar para silah zoruyla gasp edildi.

 

Olayın yaşanmasının ardından Van Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri olayla ilgili çok yönlü çalışma başlattı. Araştırmalar sonucunda şüpheli aracın marka ve modeli tespit edilirken, aracın bir kiralama şirketine ait olduğu ve olayı gerçekleştirenlerin farklı suçlardan kayıtları bulunan M.A., M.K, İ.S. ve Z.E. olduğu tespit edildi.

 

Bunun üzerine harekete geçen Asayiş ekipleri, gaspçılara yönelik operasyon gerçekleştirdi. Operasyonda gasp olayına karışan 4 kişi ve olayda kullandıkları araç, gasp edilen sigaralar, kar maskesi, eldiven ve bir adet tabanca ile birlikte yakalanarak gözaltına alındı. Olayda gaspçılara yardım ettikleri belirlenen H.K. ve D.A.’da düzenlenen operasyonla gözaltına alındı.

 

Emniyetteki işlemlerinin ardından dün adliyeye çıkarılan şüphelilerden M.A., M.K, İ.S. ve Z.E. ‘Silahlı gasp ve kişiyi hürriyetten yoksun kılma’ suçlarından tutuklanırken, H.K. ve D.A. ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Editör: TE Bilisim