Van'da "Yaşam için kısa bir mola" sloganıyla başlatılan yeni trafik projesi kapsamında polis kontrol noktalarında "Yaşam tünelleri" kuruldu.

 

Van Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü Komiser Yardımcısı Numan Altay, uygulamayla ilgili gazetecilere yaptığı açıklamada, İçişleri Bakanlığınca "Trafik Güvenliği Uygulama Politika Belgesinin" ve "Trafik Kazalarını Önleme Planı" çerçevesinde bu yıl eylül ve kasım aylarını kapsayan 100 günlük eylem planında, ölümlü ve yaralamalı trafik kazalarının yüzde 2 azaltılmasının hedeflendiğini söyledi.

 

 

Trafik polisleri tarafından "Yaşam tünelleri" uygulamasının "Yaşam için kısa bir mola" sloganıyla uygulama noktalarında kurulduğunu belirten Altay, "Bu alanlarda sürücülere emniyet kemeri, alkollü araç kullanmama, seyir alanında cep telefonu ve trafik kurallarının önemi ve ihlali durumunda oluşabilecek kazalar hakkında sürücüleri yaşam tünelinde bilgilendirdik. Amacımız Türkiye genelinde özelikle ölümlü ve yaralanmalı kazaları en az seviyeye indirgeyerek kendi istatiğimizi yakalamaktır." dedi.

 

 

Sürücülere yaşam tüneli hakkında bilgi veren Trafik Polis Memuru Özdemir Ünal'da "Sürücülere trafikteki karşılaşacakları risklerin ne olduğunu göstermek ve yaşanmış olaylardan trafik bilinci oluşturmaktır. Bu uygulama tüm ülkede eş zamanlı olarak başladı. Burada vatandaşlarımıza cezadan önce bir adım eğitim verebilme bir bilinci oluşturabilme tehlikeye ne kadar yakın olabildiklerini anlatabilme adına yapılan bir çalışmadır. Uygulamayla yaşam tüneline giren vatandaşlardan olumlu geri dönüşler aldık." dedi. 

Yaşam tünelinde kısa filmi izleyen sürücülere polisler kek ve meyve suyu ikram etti.

Editör: TE Bilisim