English Through Art (Sanat Yoluyla İngilizce) tarafından hazırlanan “Masallar Diyarına Yolculuk” tiyatro oyunu hafta sonu sahnelenecek.

 

ŞEHRİVAN KÜLTÜR-SANAT: MENDUH ÇALIŞKAN

 

Resim, müzik, drama ve edebiyatla İngilizceyi eğlenceli ve kalıcı bir şekilde öğretmeyi amaçlayan bir proje olan English Through Art (Sanat Yoluyla İngilizce), tarafından hazırlanan ve İngilizce sahnelenecek “Masallar Diyarına Yolculuk” tiyatro oyunu hafta sonu sahne alacak. Tiyatroyu sahneleyecek olan proje olan English Through Art, 2016 yılında başlayan proje kapsamında Van’ın Edremit İlçesi Yunus Emre Ortaokulu’nda, modern bir İngilizce sınıfı. Öğrencilerin İngilizce dersi için görsel ve işitsel materyal ürettikleri bir atölye, öğrencilerin boş zamanlarında oturup İngilizce kitap, dergi broşür okuyup şiir günlük yazabilecekleri bir kitap okuma köşesi oluşturuldu.

 

English Through Art (Sanat Yoluyla İngilizce) milli ve evrensel değerleri temel alarak dünyayı güzelleştirmeyi, barışı ve sevgiyi yaygınlaştırmayı hedefleyen; resim, müzik, drama ve edebiyatla İngilizceyi eğlenceli ve kalıcı bir şekilde öğretmeyi amaçlayan bir projedir. Eğitim ve Öğretim alanında özgün ve modern uygulamaların geliştirilmesi, yaygınlaştırılması ve ödüllendirilerek teşvik edilmesi amacı ile 2017-2018 eğitim öğretim yılında 6’ncısı düzenlenen "Eğitim ve Öğretimde Yenilikçilik Ödülleri" kapsamında 4841 başvuru alınmış ve ödül başvuru raporlarının değerlendirme sürecinin tamamlanmasının ardından saha ziyaretine kalan 151 çalışma arasına girme başarısı gösterdi.

 

 

İŞTE PROJENİN YAPTIKLARI

 

2016 yılında başlayan proje kapsamında Van’ın Edremit İlçesi Yunus Emre Ortaokulu’nda, modern bir İngilizce sınıfı; öğrencilerin İngilizce dersi için görsel ve işitsel materyal ürettikleri bir atölye. Öğrencilerin boş zamanlarında oturup İngilizce kitap, dergi broşür okuyup şiir günlük yazabilecekleri bir kitap okuma köşesi oluşturulmuştur. Okulun bir bölümü English Zone (İngilizce Sahası) olarak yabancı dil öğretimine ayrıldı. Müzik yoluyla İngilizce öğretimi için belirli şarkılar üzerine çalışılmış ve İngilizce okul korosu kurulmuştur. İngilizce Edebiyat Kulübü açılarak Türk ve yabancı şair ve yazarların eserleri incelenmiş, İngilizce şiir dinletisi gerçekleştirildi. Ayrıca dil öğrenme becerisi yüksek olan öğrenciler arasından otuz öğrenci asistan öğretmen olarak belirlendi. Asistan öğretmenler tarafından istekli olan velilere temel seviyede İngilizce eğitimi verilip, bu eğitim sayesinde veli ve öğrencilerin İngilizce masallar okutuldu, “Okuyorum, Çiziyorum” etkinliği ile 370 resimlik bir eser elde edilmiş ve bu eserlerin katılımcılar tarafından değerler eğitimi çerçevesinde İngilizce cümlelerle ifade edilmesi sağlandı.

 

OYUN PAZAR GÜNÜ SAHNELENECEK

 

Bu eğitimler sonucunda başarılı ve gönüllü veli ve öğrencilerden Tiyatro Kulübü oluşturuldu. Sonuç olarak veli, öğretmen, öğrenci ve okul personelinden oluşan “Masallar Diyarına Yolculuk” adlı İngilizce tiyatro metni yazılmış ve okulda 23 Nisan haftasında bölge halkına sahnelendi. Ayrıca oyunda özel eğitim gereksinimi olan öğrencilere ve okul personeline de görev verilip, sosyal anlamda okuldaki özel eğitim hizmetleri desteklendi. Proje kapsamındaki bütün bu faaliyetlerle İngilizce ve değerler adına farkındalık oluşturulup İngilizce öğretimine yeni bir metod kazandırılarak öğrencilerin İngilizceyi sevmeleri ve öğrenmeleri sağlandı. Velilerin eğitim-öğretim sürecine dâhil edilmesiyle okul-aile işbirliği sağlanmış, öğrencilerin okuldaki ders başarılarında da yapılan testler sonucunda artış olduğu tespit edildi. “Masallar Diyarına Yolculuk” adlı İngilizce tiyatro oyunu Van Devlet Tiyatrosu’nun katkılarıyla 27 Mayıs 2018 tarihinde saat: 13.30’da sahnelenecek.

Editör: TE Bilisim