Filistin Vakfı Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi (KAİHL) öğrencileri, ABD Başkanı Donald Trump'ın Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanımasına tepki gösterdi.

 

ABD Başkanı Donald Trump'ın, Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanıma ve Tel Aviv'deki büyükelçiliklerini Kudüs'e taşıma kararına bir tepki de Filistin Vakfı KAİHL öğrencilerinden geldi. Türkiye’nin her yerinden ABD kararına yönelik tepkiler artarken, Filistin Vakfı KAİHL öğrenciler ise okul bahçesinde ‘Kudüs’e sahip çıkma’ programı kapsamında bir dizi etkinlik düzenledi. okulun bahçesine 'Kudüs' yazısını da oluşturan öğrenciler, ellerindeki “Kudüs bizimdir bizim kalacak” pankartlar ile gösteri yaparak verilen kararı kınadı.

 

Konuyla ilgili okul yönetiminde yapılan açıklamada ise, “Kudüs’ümüz yaralıdır. Kudüs’ümüz çalınmıştır. Mekke’nin, Medine’nin, Şam’ın, Kahire’nin, Kurtuba’nın, İstanbul’un kardeşidir Kudüs. Filistin Vakfı KAİHL ailesi olarak çalınan, işgal edilen Kudüs’ümüz için sesimizi duyurmaya çalıştık. Öğrencilerimiz yüreklerindeki ateşle ve kalplerindeki imanla ‘bizde senin yanındayız Ey Kudüs’ dediler” ifadeleri kullanıldı.

Editör: TE Bilisim