İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, 21 Temmuz’da Erciş İlçesi Haydar Bey Mahallesi Sanayi Caddesi Keresteciler sitesi yol üzerinde kilim benzeri bir örtüye sarılı vaziyette ölü olarak bir ceset buldu. Cesedin kime ait olduğu ilk aşamada tespit edilemedi. Cesedi alan polesi ekipleri cesedin otopsi işlemlerini de takip etti. Otopsi sonucuna göre öldürülen kişinin M.A olduğu, kesici aletle öldürüldüğü ve petrol türevi yanıcı bir madde ile yakıldığı belirlendi.

 

BAŞKA YERDE ÖLDÜRÜLDÜ!

Ceset M.A’nın ailesine teslim edilirken, Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından detaylı bir inceleme başlatıldı. Polis ekipleri, M.A’nın kilim benzeri bir örtüye sarılı vaziyette bulunmuş olması ve ayakkabılarının da olmaması nedeniyle başka bir yerde öldürüldükten sonra cesedinin bulunduğu yere taşınıp cesedin bulunduğu yerde yakıldığı değerlendirdi. Meydana gelen cinayetin fail veya faillerinin tespiti amacıyla detaylı çalışmalara başlandı.

YANMAYAN KİLİM PARÇASI CİNAYETİ ÇÖZDÜ

Asayiş Şube Müdürlüğü ekipler, yaptıkları 2 buçuk aylık çalışmalar neticesinde, öldürülen M.A. isimli şahsın, Erciş ilçesinden olayın şüphelilerinden olan F.B. isimli şahıs tarafından yaklaşık 20 yıl önce aralarında yaşanan bir husumetten ötürü Erciş İlçesine otobüs biletini alarak, davet ettikten sonra öldürüldüğü, cesedin ortadan kaldırılması amacı ile F.B, K.B, M.B ve M.Ç, isimli şahıslar tarafından Erciş Sanayi sitesi yakınlarında yakıldığı tespit edildi. M.A’nın cesedinin sarılı bulunduğu kilim benzeri örtünün küçük bir parçasının yanmamasından farklı detaylara ulaşan Polis ekipleri, M.A’nın cesedinin bulunduğu yerde bulunan ayakkabı izlerinden ve yanmayan kilim benzeri kumaş parçasından yola çıkan polis ekipler, yaptıkları çalışma ve araştırmalar sonucunda, cesedin sarılı olduğu örtünün şüphelilerden F.B. isimli şahsın olaydan kısa süre önce eşyalı olarak kiraladığı evden kayıp olduğu, alınan ayakkabı izlerinin ise yine şüphelilerden F.B. ve M.B. isimli şahısların kullandığı ayakkabılardaki izlerle büyük ölçüde benzerlik gösterdiğinin tespit edildi.

 

POLİS VAN VE İZMİR’DE OEPRASYON YAPTI

Tüm bunları tespit eden plisi ekipleri, operasyon için harekete geçti. Geçtiğimiz hafta yani 7 Ekim’de Erciş ilçesi ve İzmir’de 4 ayrı adrese eş zamanlı operasyon düzenlendi. Yapılan eş zamanlı operasyonda 4 şüpheli şahıs yakalanarak gözaltına alındı. Şüphelilerin adreslerinde yapılan aramalarda, 1 ruhsatsız 9 mm çaplı tabanca, 1 el yapımı kısa namlulu kırma olarak tabir edilen av tüfeği, 1 uzun namlulu av tüfeği, çok sayıda fişek, 1 kelepçe, 1 pet şişe içerisinde ateş yakmayı kolaylaştırmak için kullanılan yanıcı jel madde, yaklaşık 25 gram uyuşturucu madde, FETÖ örgütüne ait örgütsel dokümanlar, 2 tane 1 ABD Doları, olay yerindeki ayak izleri ile benzerlik gösteren 2 çift ayakkabı ele geçirildi. Olayın şüphelileri olan F.B, K.B, M.B ve M.Ç. isimli şahıslar dün tahkikat evrakı ile birlikte adliyeye sevk edildikten sonra tutuklanarak cezaevine gönderildi. 

 

Editör: TE Bilisim