ŞEHRİVAN HABER - Geçtiğimiz günlerde Tuşba Belediyesi ile Çarpanak Adası’na antik yoldan yürüyüş gerçekleştiren Van Gölü Aktivistleri, Van Gölü çevresinden bulunan başarılı işletmeleri denetim yaparak ‘Beyaz Bayrak’ ile ödüllendirdi. ‘Beyaz Bayrak’ ile ödüllendirilen işletmeler her yıl denetimi yapılarak, işletme ‘Bayaz Bayrak’ ödülüne uygun şartları sağlamaya devam ettiği taktirde ‘Beyaz Bayrak’ bir yıl daha verilecek. Şartları devam etmeyen işletmelerden ‘Bayaz Bayrak’ alınacak.

 

Van Gölü’nün gelecek nesillere daha temiz ve daha mavi kalması adına etkinlik düzenleyen Van Gölü Aktivistleri’nden örnek bir çalışmayı daha hayata geçirdi. Aktivistler Van Gölü çevresinde bulunan işletmelerin ‘Van Gölü Kirlenmesi’ ve ‘Van Gölü Mavi Kalsın’ sloganıyla başlattığı etkinliğe Van Gölü temizliği ve yaptıkları hizmetlerden dolayı bazı işletmelere plaket verildi.

 

 

AKTİVİSTLERE TEŞEKKÜR

 

Bozkırlar Denizay Aile plajı yetkilisi Hayati Bozkır ise; İlçemiz Van gölünün en temiz ve en güzel sahillerine sahiptir. Van gölünü korumak ve temiz tutmak hepimizin görevidir. Biz plajımızı ve Van Gölümüzü temiz tutmak ve misafirlerimize daha iyi hizmet etmek için elimizden gelenin en iyisini yapmaya devam edeceğiz. Bu nazik düşüncenizden dolayı Van Gölü Aktivistleri başkanı Erdoğan Özel’e, Adilcevaz Temsilcimiz Orhan Emen’e teşekkür ediyorum dedi.

 

 

 

 

 

 

Editör: TE Bilisim