Bitlis’in Adilcevaz ilçesinde sıcak havalardan bunalan vatandaşlar hafta sonu Van Gölü sahilindeki plajlara ve mesire alanlarına akın etti. 


Van Gölü’nün en temiz ve güzel sahillerini barındıran Adilcevaz’a çevre il ve ilçelerden gelen çok sayıda vatandaşın yanı sıra ilçe halkı ve ilçede tatil yapanlar da sıcaklardan bunalınca soluğu plajlarda ve mesire alanlarında aldı. Vatandaşların ailece en çok tercih ettiği yerlerin başında Bozkırlar ve Tek Ağaç Aile plajları gelirken, Kız Taşı sahili ve 7’nci kilometre sahilleri de en çok yoğunluk yaşanan yerler oldu. Ücretli plajlarda araç başından 20 TL ücret alınırken, yoğunluk dolayısıyla işletmecilerin yüzü güldü. Ücretli olmasına rağmen Bozkırlar ve Tek Ağaç Aile plajlarına gelen çok sayıda vatandaşın yer bulunmamasından ve yoğunluktan dolayı geri çıkmak zorunda kaldıkları görüldü. 
Öte yandan çevre il ve ilçelerden gelen çok sayıda günübirlikçi tatilciler ise Adilcevaz-Ahlat sahilini adeta işgal etti.


Bozkırlar Aile Plajı işletmesinin sahibi Özgür Bozkır, yaşanan yoğunluktan mutlu olduklarını ifade ederek, “Gördüğünüz gibi sahillerimizin doluluk oranı çok yoğun bir durumda. Birçok kişi alanımızda yer bulamayınca çıkmak zorunda kalıyor. En kısa zamanda devletimizin ve işadamlarımızın buralara yatırım yapmalarını istiyoruz. Sahillerimizin Alanya ve Bodrum gibi sahillerden hiçbir farkı yok. Üstelik Van Gölü’nün suyu oralardan daha temiz ve serindir. Eğer ki Adilcevaz’a sahip çıkılırsa ve buralara turizm yatırımları yapılırsa, ilçemiz doğunun turizm cenneti olabilir” diye konuştu. 

Editör: TE Bilisim