Van Büyükşehir Belediyesi, İkinisan Caddesi’nde rölyef ve anıt çalışmalarına başladı.

 

Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Dairesi Başkanlığı tarafından yürütülen çalışma kapsamında İki Nisan Caddesi’nde bulunan Merve Parkı ile Enver Harun Tanrıtanır Parkında anıt, rölyef ve çevre düzenlemesi çalışmaları başladı.

 

2017 yılında uygulanan “Prestij Cadde Projesi” ile çehresi değişen İki Nisan Caddesi, yeni yapılan anıt ve rölyeflerle kentin tarihine ışık tutacak. Yüzde 50’si tamamlanan çalışmayla cadde üzerindeki Merve Parkı’nda yapılan anıtta Van’ın düşman işgalinden kurtuluşunu simgeleyen rölyef yer alırken, Enver Harun Tanrıtanır Parkı’nda yapılan anıtta ise Birinci Dünya Savaşı'nda Hoy cephesindeki askerlere mühimmat götüren ve dönüş yolunda tipiye yakalanarak şehit olan Vanlı 120 çocuğu simgeleyen rölyef olacak.

 

Ayrıca çalışma kapsamında iki parkta çevre düzenlemesi, aydınlatma ve yürüme yolları yenilenecek. Fitness aletlerinin bulunduğu alan kauçuk karo ile yenilenerek daha konforlu hale getirilecek.

 

Çalışmaların 10 gün içerisinde tamamlanması hedeflenirken söz konusu parklarda isim değişikliğine gidilmeyeceği öğrenildi.

Editör: TE Bilisim