Van’ın ilk çağrı merkezi olarak kayıtlara geçen WEBHELP firmasına ait çağrı merkezi, Van TSO ile işbirliği protokolü yaptı. Van’ın çağrı merkezleri protokol sonrası tam anlamıyla başladı.

 

ŞEHRİVAN GÜNCEL: ÖNDER ALTINAL - Çağrı Merkezleri dönemi Van’da resmen başladı. Van Organize Sanayi Bölgesi’nde (Van OSB) kurulan çağrı merkezi hizmete başlarken, Van Ticaret ve Sanayi Odası (Van TSO) hizmet binasında açılması beklenen WEBHELP Firmasına ait çağrı merkezi ise yakın zamanda hizmet vermeye başlayacak.

 

WEBHELP yöneticilerinin katıldığı bir toplantı ile Van TSO işbirliği protokolü imzalayarak Van’ın ilk çağrı merkezini açıklamış oldu. Temmuz ayından bu yana çalışmaları devam eden, çağrı merkezi yakında 300’ü aşkın istihdamı ile “Alo” diyecek. Uzun bir zamandır Van’a gelmesi planlanan çağrı merkezleri geç geldi, ancak temenni “Geç oldu güç olmasın” oldu.

 

 

TAKVA: ÇABA İÇİNDE OLDUK

Gerçekleştirilen toplantıda ilk olarak konuşan Van TSO Yönetim Kurulu Başkanı Necdet Takva, uzun zamandır Van’da genç istihdamının sağlanmasına yönelik yoğun bir çaba içinde olduklarını söyledi. Takva şunları söyledi: “3 yıla yakın bir zamandır görüştüğümüz ve burada yatırım yapmalarını arzuladığımız bir firmanın ilimizde de bir ilki gerçekleştirmeleri adına arzumuzu kendileri ile paylaşıyorduk. Yatırım gerçekleşmesi konusunda gerekli koşulların hem firma hem de Van TSO tarafında sağlanması çabası içindeydik.”

 

 

“İLK RESMİ GÖRÜŞMEYİ YAPIYORUZ”

Takva, “Bugün aslında bunun ilk resmi görüşmesini sizlerle paylaşma fırsatı yakaladık. Bütün bunlar olurken burada önemli paydaşlarımızdan bir tanesi olan Van İş-Kur İl Müdürümüzün de burada olması bizler için önemli bir anlamı var. 3 yıldır Van ile bir nikah kıymaya çalışan firma yetkililerimiz buradalar. Onlarda bugün bu yatırımla ilgili geçirdikleri süreleri anlatacaklardır.” Dedi.

 

 

WEBHELP ARTIK VAN’DA

Ardından konuşan WEBHELP Şirketi Operasyonlardan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Tuna Baliç, WEBHELP’in 2008 yılında 100 kişi ile İstanbul merkezli kurulan bir firma olduğunu söyledi. Baliç şöyle konuştu: “Belli bir süre sonra bir Fransız yatırımcı tarafından satın alındı. Şirketimizin yönetim kurulu Fransızlardan oluşuyor. Toplamda 5 lokasyonda 3 bin kişi ile faaliyetlerimize devam ediyoruz. İstanbul haricinde Bingöl, Yozgat, İzmir ve son olarak Van’da lokasyonumuzu hayata geçirmenin mutluluğunu yaşıyoruz.”

 

 

BALİÇ: BİN KİŞİYE ULAŞMAYI HEDEFLİYORUZ

Van TSO ile 3 yıl devam eden görüşmelerin ardından yatırımı hayata geçirdiklerini aktaran Baliç, “Van’la aslında değerli Van TSO’nun yardımlarıyla yaklaşık 3 yıldır devam eden güzel bir ilişkimiz vardı. Bu ilişkiyi geçen ay yapmış olduğumuz yatırım ile pekiştirdik. 100 kişilik şu aşamada başlayacak bir çağrı merkezinin temelini attık ve yatırımımızı tamamladık. 5 yıl içerisinde toplamda bin kişiye ulaşmayı hedefliyoruz. İlk aşamada burada Türkiye’nin tanımmış 2 markasıyla burada faaliyetlere başlayacağız.” Şeklinde konuştu.

 

 

“GENÇLERE GÜZEL İMKAN SAĞLIYOR”

Çağrı merkezlerinin hızlı büyüyen bir sektör olduğuna işaret eden Baliç şu ifadeleri kullandı: “Çağrı merkezi sektörü hızlı büyüyen bir sektör. Son zamanlarda sanayiden daha fazla istihdam yaratıyor. Bildiğiniz gibi Türkiye’nin birçok ilinde çağrı merkezleri var. Bunlar gerçekten gençlerimize güzel imkanlar sağlıyor. Van’da hem nüfusun yoğun olduğu hem enerjisine hem de genç nüfusuna inandığımız bir şehirdi. Bu yüzden Van’da bu güzel yatırımı Ticaret Odasının yardım ve destekleriyle bu temeli atmaktan onur duyuyoruz.”

 

 

SERÇE: 310 KİŞİYE DESTEK OLDUK

İlk olarak Necdet Takva’ya teşekkür eden İş Kurumu (İŞKUR) İl Müdürü Salih Serçe de, “Başkanımız Van ve istihdam ile ilgili duruşu takdire şayandır. Başkanımızın çabalarını da göz önünde bulundurduğumuzda şehrimize potansiyeli yüksek yatırımcıların gelmesi ve yatırım yapmaları bizleri de mutlu ediyor. Bizde İŞKUR olarak işverenlerimizi destekleme noktasında mevzuatı bize verdiği yetki doğrultusunda kendilerine yardımcı olmaya çalışıyoruz. Şu anda çağrı merkezi olarak 310 kişilik bir gruba destek olduk. Önümüzdeki hafta içerisinde 100 kişiye daha destek olacağız ve bu sayı 410 kişiye çıkacak. İnşallah bu yeni firmamızda çalışmaya başladığında kaç kişi isterlerse bu konuda kendilerine destek vermeye hazır olacağız.” Dedi.

 

 

“ÇOK EKSTRA SAYILARA ULAŞAMIYORUZ”

Çağrı merkezinin Van ve gençler için hayırlı olmasını dileyen Serçe son olarak şunları söyledi: “Şehrimiz hizmet sektörü ağırlıklı olan bir şehir. Malumunuz sanayimiz belki çok ön planda değildir ama çok sayıda insanın istihdam edildiği firmalarımızın olması ayrı bir keyif veriyor. Bizler şu anda büyük sanayi işletmeleri dediğimiz OSB’lerde bile çalıştırdığımız insanlara baktığınız 20-30 kişi çalışıyor. Çok ekstra sayılara ulaşamıyoruz. Ama bugün hedef olarak 500 kişiden başlayıp bin 500, 2 bin kişiye ulaşacak yatırımlar telaffuz edildiğinde hem işsizler hem de istihdam açısında bizleri de heyecanlandırıyor. Şehrimiz ve gençlerimiz açısından hayırlı olsun.”

 

 

Toplantı işbirliği protokolünün ve çağrı merkezinin gezilmesiyle son buldu.

 

 

Editör: TE Bilisim