Antalya’da bu yıl 7'ncisi düzenlenecek olan Antalya Uluslararası Tiyatro Festivali geride kalan 6 yılda 24 ülkeye ev sahipliği yaparak 60 farklı oyun ve 121 temsil ile 77 bin 125 seyirciye ulaştı. Bu yıl festivalde, Türkiye'den 5, yurt dışından 5 tiyatro topluluğu 11 farklı oyun sergileyecek. Bu yılda birbirinden eşsiz oyunlarla tiyatro severler sanata doyacak.

 

Devlet Tiyatroları, Antalya’da düzenlediği festivalle, Türkiye’nin tarihi ve sanatsal dokusunu uluslararası bir platformda paylaşmayı hedeflerken, 7. Festivalde 10 ulusal ve uluslararası tiyatro grubunun salon oyunları ve atölye çalışmaları sanatseverlerle buluşuyor. Festival kapsamında seyircilerle buluşacak olan tiyatro toplulukları, Hindistan Taj Express, İspanya Yllana, Almanya Familie Flöz, Fransa Theatre Fools and Feathers, Ukrayna Nikolayev Akademik Rus Dram Tiyatrosu, Antalya Devlet Tiyatrosu, İstanbul Devlet Tiyatrosu, Ankara Devlet Tiyatrosu, Adana Devlet Tiyatrosu ve Van Devlet Tiyatrosu. Bu yıl 10 tiyatro 23 temsil ile 17 Mayıs Salı günü saat 20.00’de Haşim İşcan Kültür Merkezi Büyük Salon’da Hindistan Taj Express- Bollywood Müzikali ile başlıyor. Ayrıca bu yıl festival kapsamında 6 atölye çalışması festivali merakla bekleyen tiyatro severlerle buluşacak.

 

Atölye çalışmaları kapsamında; ABD’den Prof. Dr. Stanton Davis - Aktör İçin Ses: Özgürlük, Odaklama ve Güç / Sahne Dövüşlerinde Yakın Temas Doğaçlaması, İspanya’dan Tatiana Garrido-Flamenko ve Perküsyon, Almanya’dan Sebastian Kautz&Frederik Rohn-Familie Flöz Maskeleri, Fransa’dan Sophie Brech&Louis Fortier-Trajikomik Soytarılar ve Oyunculuk Sanatı ve Türkiye’den Ali Meriç de, Karagöz Yapım ve Oynatımı çalışmaları Haşim İşcan Kültür Merkezi Prova Salonlarında gerçekleşecek.

Editör: TE Bilisim