ŞEHRİVAN HABER: HAKİM İNALÖZ - HAKAN SARI : Van Sivil Dayanışma İnisiyatifi ABD'nin Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanımasına tepki amaçlı düzenlediği "Kudüs Müslümanlara Emanettir” yürüyüşü Van’da düzenlendi.

 

ABD Başkanı Donald Trump'ın, Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanıma ve Tel Aviv'deki büyükelçiliklerini Kudüs'e taşıma kararı nedeniyle Kurtuluş Parkı önünde Van Sivil Dayanışma İnisiyatifi (Van SDİ) öncülüğünde bir araya gelen Vanlılar, ellerinde Filistin ve Türk bayrakları ile Maraş Caddesi’ne, oradan da Beşyol Meydanı’na kadar yürüdü. Hz. Ömer Camii’nin önünde toplanan yüzlerce Vanlı, burada İsrail’i lanetleyen sloganlar attı. Kur’an-ı Kerim Ayetlerinden Fetih süresi okundu. Tilavetinin ardından yürüyüşü düzenleyen Van SDİ adına Osman Ayşin basın açıklaması yaptı. 

 

AYŞİN: AMAÇLARI İSLAMİYETİ BÖLMEK

 

Açıklamayı okuyan Osman Ayşin, Türkiye’yi ve İslamiyet’i bölmek isteyenlerin her zaman karşısında olduklarını ve meydanlarda toplandıklarını söyledi. Ayşin şunları söyledi: “Kardeşlerim 15 Temmuz 2016 tarihinde ülkemizi işgal etmeye kalkışan hain FETÖ terör örgütü için 27 gece bu alanlardaydık. ABD Başkanı Trump’ın hukuksuz Kudüs açıklaması için yine bugün Kurtuluş Parkından yürüyüşümüzü başlatarak bu meydanda beraberiz. Bundan dolayı hepinize teşekkür ediyorum. Burada Amerika ve işbirlikçilerine sesleniyorum. İşte Van, işte Türkiye, bugün tüm Müslümanlar meydanlardadır. Kardeşlerim demek ki bizi bir araya getiren ortak değerlerimizdir. Dili, dini, ırk, mezhebi ve partisi ne olursa olsun bizi, biz yapan değerlerimizdir. Dün böyleydi, bundan sonrada böyle olacak inşallah.”

 

“BİZİM ORTAK DEĞERİMİZ İSLAM’DIR”

 

Ayşin, “İslam’a sımsıkı sarıldıkça kimsenin gücü bize yetmez ve bizi bölüm parçalayamamaklardır. Asıl mesele İslam’ı parçalamaktır. Bizi Türk, Kürt, şucu bucu ayrıştırmaya kimsenin gücü yetmeyecek. Hep birlikte Türkiye’yiz. Kardeşlerim FETÖ terör örgütü ve DEAŞ terör örgütü de ABD ve işbirlikçilerinin bir projesiydi. Düşünü DEAŞ şimdi nerede, İsrail’e bir kurşun sıktı mı? FETÖ terör örgütü ve destekçileri şimdi nerede? Hep terör örgütü ile bizi bölmeye ve parçalamaya çalışmadılar mı? Şimdi de ekonomi ile vurmaya çalışıyorlar inşallah başaramayacaklar. Yanı başımızda komşularımız Irak ve Suriye’yi bölmediler mi? Ortadoğu’nun en güçlü devleti Mısır ne oldu. Libya ve birçok İslam ülkelerine müdahale etmediler mi? Bunların hep gözyaşı ve kan üzerine kurulmuştur. Kan dökecekler ki karşılığında silah satıp, bedava petrol alsınlar diye yapıyor.” Şeklinde konuştu.

 

“AFGANİSTAN’I NE HALE GETİRDİLER”

 

Ayşin asıl gayeleri Türkiye’ye diz çökermek olduğunu söyledi. Ayşin konuşmasının devamında şunları söyledi: “Bir zamanlar Rusya’ya diz çöktüren Afganistan’ı ne hale getirdiler. Şimdi de İslam’ın en büyük kalesi olan, asıl gayeleri Türkiye’ye diz çöktürmek. Başaramayacaklar, Türkiye bir kabile devleti değil. Türkiye bir dünya devletidir. Amerika ve işbirlikçileri bunu böyle bilmelidir. Kardeşlerim Türkiye büyük bir devlet, 5 milyona yakın mülteci var. Bu kadar mülteci barındıran bir başka ülke var mıdır? Bulamazsınız. Nerede bir mazlum varsa Türkiye oradadır. Kardeşlerim o zaman ne yapmalıyız sorusuna karşı her zamankinden daha çok birbirimizi sevmeliyiz, kucaklaşmalıyız. Birbirimizi anlamalıyız. Hadisi Şerifte yaradılanı yaradandan ötürü sevmeliyiz diyor. İnanın bizim bizden başka dostumuz yoktur. Daha çok ortak değerlerimiz olan İslam’a sarılmalıyız.”

 

AYŞİN: PARÇALANIP AYRILMAYIN

 

Ayşin yaptığı basın açıklamasında Kur’an’ı Kerimdeki Al-İmran Suresi, 103 mealini söyleyerek, “Al-i İmran Suresi, 103: "Hep birlikte Allah'ın ipine (kitabına, dinine) sımsıkı sarılın. Parçalanıp ayrılmayın. Allah'ın üzerinizdeki nimetini düşünün. Hani siz birbirinize düşmanlar idiniz de, O, kalplerinizi birleştirmişti. İşte O'nun (bu) nimeti sayesinde kardeşler olmuştunuz. Yine siz, bir ateş çukurunun tam kenarında iken oradan da sizi O kurtarmıştı. İşte Allah size ayetlerini böyle apaçık bildiriyor ki, doğru yola eresiniz." Kardeşlerim inan Müslümanların umudu Türkiye’dir. Gençlerimize sahip çıkalım, onlar bizim geleceğimizdir. Dedelerimiz bize nasıl iyi bir miras bırakmış ise bizler de çocuklarımıza iyi bir gelecek bırakalım diyorum.” Dedi.

 

Yürüyüş Kudüs için yapılan duanın ardından son buldu. 

Editör: TE Bilisim