Türkiye Halk Oyunları Federasyonu tarafından düzenlenen 2016 yılı Halkoyunları Minikler Türkiye Şampiyonası Finali Akşehir'de yapılacak. 


Akşehir Belediyesi'nin katkılarıyla Akşehir'de gerçekleştirilmesi sağlanan şampiyonada 3-5 Haziran 2016 tarihleri arasında Türkiye'nin çeşitli illerinden gelen 27 ekip birincilik için ter dökecek. Akşehir'de düzenlenecek şampiyonaya, İstanbul, Tekirdağ, Van, Artvin, Kocaeli, Amasya, Adana, Kars, Muğla, İzmir, Ankara, Mersin, Antalya, Adıyaman, Trabzon, Samsun, Kocaeli, Tokat, Gaziantep, ve Sivas illerinden toplam 27 ekip katılacak. Şampiyonada 3 Haziran 2016 Cuma günü saat 17.00'de Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk Anıtına çelenk sunma töreni ve şampiyonaya katılan ekiplerin korteji yer alacak. 4 Haziran 2016 Cumartesi günü Geleneksel Düzenlemeli Dal, 5 Haziran 2016 tarihinde ise Geleneksel Düzenlemesiz Dal yarışmaları yapılacak. Yarışmalar Akşehir Açıkhava Tiyatrosu'nda saat 20.30'da başlayacak.


Akşehir’de yapılacak şampiyona ile ilgili bir açıklama yapan Akşehir Belediye Başkanı Salih Akkaya, "Türkiye'nin çeşitli illerinden 27 ekibin katılacağı ve belediyemizin katkıları Akşehir’de yapılacak olan bu şampiyona da yarışmaya katılan ekipler Anadolu kültürümüzü ve Türkiye'nin tüm renklerini geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi yine bizlere sergileyecekler. ‘Türkiye'nin tüm renkleri dünyanın ortası Akşehir'de buluşuyor' sloganıyla bu yılda ev sahipliği yapacağımız şampiyonada yarışacak tüm ekiplere şimdiden başarılar diliyor; Akşehir'imizin konukseverliğini ve Nasreddin Hocamızın gülen yüzünü tüm konuklarımıza en iyi şekilde göstereceğimizi ümit ederek, tüm hemşehrilerimizi bu güzel etkinliklere davet ediyorum" dedi.

Editör: TE Bilisim