Elitaş, Van'da cuma namazının ardından, AK Parti İl Başkanlığı ziyaret etti. Bakan Elitaş, burada yaptığı konuşmada, Van'ın hak etmediği yerde bulunduğunu belirterek, bu duruma üzüldüğünü ifade etti.

 

PKK'nin bölgenin gelişmesini, büyümesini engellediğini söyleyen Elitaş, "Terör örgütü insanların iş bulmasını engelleyerek, sefalet içinde yaşamaya mahkûm ederek, maalesef insanları korkutuyor. Sermaye kuş gibidir. En küçük rahatsızlık htiğinde kaçar gider. Van'da genç işsiz, başka illere göç varsa, ilimizde insanlar ticaret yapmaya cesaret edemiyorsa ve bunun nedeni terör örgütüyse, insanların hep birlikte buna 'dur' demesi gerekir. 3-5 çapulcunun buranın gelişmesini engellemesine biz fırsat vermemeliyiz. Devlet olarak her türlü gayreti gösteriyoruz. Sizlerin de terör örgütünün yapacağı eylemleri, insanları göç etmeye zorlama gayretlerini engellemek için ne yapılması gerekiyorsa yapması gerekiyor." diye konuştu.

 

“İNSANLAR ARTIK HIZLI TREN İSTİYOR”

 

Van'ın ve bölgenin gelişmesine büyük katkı sağlayacak Kapıköy Sınır Kapısı'nın açılması konusunda ellerinden gelen gayreti gösterdiklerini anlatan Bakan Elitaş, İran'la yaptıkları Karma Ekonomi Komisyonu toplantısında da ilgili bakanların konuyu gündeme getirdiğini kaydetti. Elitaş, Başbakan Ahmet Davutoğlu ile gerçekleştirdikleri İran ziyaretinde de kapının açılması konusunun gündeme getirildiğini aktararak, şunları söyledi: "Hızlı tren 8 yıldır Türkiye gündeminde. Ondan önce hayal bile edemediğimiz bir şeydi ama bugün elzem olan bir konu. 2002 yılından önce köyleri ziyaret ederken, vatandaşlarımızın istediği tek şey ebe ve imamdı. Şimdi ne istiyorlar biliyor musunuz, hızlı tren istiyorlar. Ebe ve imam istemekten imtina eden millet bugün hızlı tren istiyor. 14 yıl önce otobüsle başka kente gitmeyi zorla başaran insanlar bugün uçakla yolculuk yapıyor. Van'a Türkiye'nin her yerinden günde 14 uçak seferi yapılıyor. 14 yıl önce böyle değildi. 2002 yılına kadar Van'da 30 kilometre duble yol varken, şu anda 487 kilometreye ulaştı."

 

ELİTAŞ: İNSANLARIN EKMEK KAZANMASI ENGELLENDİ

 

Ocak ayında Türkiye ihracatında yüzde 22'lik bir daralmanın gerçekleştiğini ifade eden Elitaş, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Bunun en büyük nedeni terör örgütünün Habur Sınır Kapısı'ndan geçecek tırları tehdit etmesi, onların yoluna mayın döşemesi, bombalaması, kardeşlerimizi aileleriyle tehdit etmesidir. 1 milyar dolara yakın ihracat kaybımız oldu. Bunlar Anadolu insanlarının malı. İnsanların ekmek parası. Ama terör örgütü bu araçların gidişini engelleyerek bir şey yaptığını sanıyor. Bu insanların ekmeğini elinden alarak, Kürt kardeşlerimize zulmeden bir terör örgütüyle karşı karşıyayız. Kapıköy Gümrük Kapısı'nda memurları kaçıran terör örgütü bölge insanının ekmek kazanmasını engelleyen yapı içinde."

 

“MİLLETVEKİLİ TERÖRİST GİBİ DAVRANAMAZ”

 

HDP'li milletvekillerinin 6 ay önce fezlekelerle ilgili, "Hadi bizim yargılanmamızın önünü açın" dediğini şimdi ise anayasa değişikliğinin gündeme gelmesiyle korkmaya başladığını söyleyen Elitaş, sözlerini şöyle sürdürdü: "TBMM konuşma yeridir, orada izin verilmeyecek tek şey terördür. Milletin temsilcileri, Meclis'te terör estiren, PKK terör örgütünün temsilcisi gibi çalışan milletvekillerinin teröristliğine fırsat vermeyecektir. Bu ülkede zamanında büyük hatalar yapıldı. Bu hatalar AK Parti iktidarı döneminde ortaya çıkarıldı ve bitirildi. Senin dosyanda korkacak bir şeyin yoksa yargılanmaktan neden korkuyorsun.”

 

“ZORBALIK YAPIYORLAR”

 

“Bir milletvekili, terör örgütünün açtığı çukurlarda, bodrumlarda teröristlere silah taşır mı, o milletvekilliği yapamaz. Ya milletvekilliğini bırakacak, teröristlik yapacak ya da teröristliği bırakarak, milletvekilliği yapacak. Milletvekili terörist gibi davranamaz. Sen geleceksin bu milletin alın teriyle biriktirdiği kaynaklardan maaş alacaksın ama bu millete silah sıkacaksın, millete silah sıkan terör örgütüne destek olacaksın. İkisi bir arada olmaz. Demokrasi konuşma rejimidir. O kürsüden hakaret dışında her şeyi söyleyebilirsiniz. Terörü teşvik etmek dışında her şeyi söyleyebilirsiniz. Bu arkadaşların bir kısmı geçmişteki alışkanlıklarını devam ettirerek kendilerini, hala zorbalıkla bir yere ulaşacaklarını sanıyorlar ama yanılıyorlar. Biz kararlı şekilde terörün üzerine giderek hedeflerimize ulaşacağız." Elitaş, konuşmasının ardından partiden ayrılarak, kanaat önderleriyle yapılacak toplantıya geçti. 

Editör: TE Bilisim