Vangölü Aktivistleri 2’inci defa Süphan dağı tırmanışını gerçekleştirdi.

 

Vangölü Aktivistleri Van Gölü havzasının tanıtımı, korunması ve toplumsal sorunlara çözüm getirmek amacıyla Süphan Dağına ikinci tırmanışı gerçekleştirdi.

 

Kış mevsiminde ikincisi düzenlenen Süphan Dağı zirve tırmanışı yoğun kar yağışı ve sise rağmen başarılı bir şekilde gerçekleştirildi. Süphan Dağı zirvesi olan 4058 metrede “Vangölü kirlenmesin temiz kalsın” pankartı açıldı. Bu yıl yapılan zirve tırmanışını Vangölü Aktivisti olan Tarık Bünyamin Kaya solo tırmanış yaparak, Van Gölü’nün gelecek kuşaklara temiz ve mavi bırakılması için tırmanışı gerçekleştirdiğini belirtti.

 

 

Vangölü Aktivistleri Adilcevaz temsilcisi Orhan Emen’in destek verdiği organizasyonda amaçlarının Van Gölü’ne dikkat çekmek olduğunu belirtti. Süphan Dağı zirve tırmanışlarına yoğun ilginin olduğunu belirten Emen konuşmasını şu sözlerle tamamladı: “Van Gölü doğal güzelliklerinin yanı sıra dört mevsim dağcılığın da yapılabileceği bir bölge olduğunu ve bu yıl ikinci kış tırmanışlarının geleneksel hale getirilerek her yıl yapılacağını, tüm doğaseverleri Van Gölü Havzasına ve özellikle Süphan Dağı’nı görmeye davet ediyorum.”

 

Editör: TE Bilisim