Van'da siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının başkan ve temsilcileri, Elazığ, Van ve Bitlis'teki terör saldırılarına tepki göstererek terör örgütü PKK'yı kınadı.

 

Kurtuluş Parkı'nda toplanan siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile vatandaşlar, Maraş Caddesi'nden yürüyüşe başlayan kalabalık, 150 metre uzunluğunda Türk bayrağı açtı ve İskele Caddesi üzerinde bulunan İkinisan Polis Karakolu'nun önüne kadar geldi. Yürüyüşe Van Valisi İbrahim Taşyapan, İl Jandarma Komutanı Albay Yüksel Oğuz, Emniyet Müdürü Suat Ekici, Yüzüncü Yıl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal, AK Parti İl Başkanı Zahir Soğanda, Saadet Partisi İl Başkanı Özay İlhan, CHP İl Başkanı Mehmet Kurukçu, İl Müftüsü Nimetullah Arvas ve kurum müdürleri katıldı.

 

Yürüyüşte, Kürtçe ve Türkçe "Biji aşiti, biji bırati (Yaşasın Barış, yaşasın kardeşlik)", "Em Kurdın, em Tırkın, em tev bırane (Biz Kürtüz, biz Türküz, biz birlikte kardeşiz)", "Jıbo zalmına biji cehennem (Zalimler için yaşasın cehennem)" ve "Kahrolsun PKK, teröre lanet", "Kahrolsun DAİŞ, teröre lanet", "Hendeğe darbeye hayır", "İşte Kürt, işte Türk, işte ümmet" sloganları atıldı. İkinisan Polis Karakolu önünde toplanan kalabalığa seslenen Vali Taşyapan, "Sizin bu birlikteliğiniz, beraberliğiniz, kardeşliğiniz, bu ülkenize hep beraber sahip çıkmanız olduğu sürece hiçbir terör örgütü, bu milletin birliğini, beraberliğini ve bütünlüğü hiçbir zaman bölemeyecektir" dedi.

 

TAŞYAPAN: 15 TEMMUZ’DA HAİN GİRİŞİM YAŞADIM

Kalabalığa seslenen Vali Taşyapan şu ifadelere yer verdi: “Sizin bu birlikteliğiniz, beraberliğiniz, kardeşliğiniz, bu ülkenize hep beraber sahip çıkmanız olduğu sürece hiçbir terör örgütü, bu milletin birliğini, beraberliğini ve bütünlüğü hiçbir zaman bölemeyecektir. Bildiğiniz gibi 15 Temmuz tarihinde hain bir darbe girişimi yaşadık. Bu darbeyi ülkemize planlayanlar Allah’ı, milleti hesap etmemişlerdir. Bu milletin tankların önüne yatacağını hesap etmemişlerdi. Milletin parasıyla alınan silahların uçakların kendi kendine karşı kullanacağı akıllarına gelmemişti. Millet onların karşısında çelik gibi durdu ve gönderilecekleri yere gönderdiler. Sizler 27 gün Van’da Beşyol Meydanı’nda nöbet tuttunuz. Tabi ki bu birlerinin uykusunu kaçırdı.”

 

“ÖRGÜT BU YÖRE İNSANINA ZARAR VERİYOR”

Van’da meydana gelen patlamayla ilgili de konuşan Taşyapan, “Daha sonra PKK terör örgütü, polisimiz ve askerimizin karşısına çıkamayan PKK patlayıcılar ile şehir merkezlerine çıkmaya başladı. Bulunduğumuz meydanın yan sokağında büyük bir patlayıcıyla patlama yaptılar. Burası hem polis karakolumuz, hem de polis evimizdir. Burada yeni göreve gelen ve yeni görev yerlerine gidecek olan polislerimiz vardı. Ama hedefleri sadece polisimiz değildi. 20 polisimizin yanı sıra 51 sivil vatandaşımız yaralandı. 2 sivil vatandaşımız ve 2 polisimiz şehit oldu. Birçok işyerimiz zarar gördü. Patlamaya çok uzak olan işyerleri zarar gördü. Bu terör örgütü en fazla bu yörenin insanına zarar vermektedir.” Dedi.

 

TAŞYAPAN: VATANDAŞLARIMIZA ZARAR VERDİLER

Yapılan saldırılar ile vatandaşlara zarar verildiğini söyleyen Vali Taşyapan şöyle devam etti: “Sizlerin birlikteliği ve güvenlik kuvvetlerimizin mücadelesi ile bunların sonu gelecektir. Çünkü zulüm hiçbir zaman ebedi olamaz. Zulüm ortaya geldiği zaman Allah’ın zulme rızası yoktur. Bu zulüm inşallah onları kanlarında boğacaktır. Vatandaşlarımıza zarar verdiler. Ekmeklerini kazanmak isteyen gencecik çocuklarımız burada şehit ettiler. Şehitlerimizin kanları onları boğacaktır inşallah. Bu memleketin çocuklarıyız. Sıfatımız ne olursa olsun hepimiz kardeşiz. Biz bu vatanı sokakta bulmadık. Şehitlerimizin kanları ile hep beraber kurtardık ve hep beraber sahip çıkacağız. Hiç kimseye verecek ne yerimiz var, nede kimsenin bir karış toprağında gözümüz var.”

 

“HEPİNİZ ÇOK TEŞEKKÜR EDİYORUM”

Taşyapan son olarak, “Terör bizlere zarar verebilir ama bir gün mutlaka ayağımızın altına gelecekler. Bunu hep birlikte göreceğiz. Ben bugün bu manzarayı burada gördükten sonra Vanlıların yüreğinin kıpır kıpır olduğuna inanıyorum. Bunları bize gösteren rabbimize şükürler olsun. Terör karşısında durmanıza ve polisimize, askerimize sahip çıktığınız için hepinize teşekkür ediyorum.” İfadelerini kullandı.

 

YÜKSEL: EYLEMLER ÜST DÜZEYE ÇIKTI

Darbeye ve Teröre Hayır Platformu adına konuşan Osman Yüksel ilk olarak şunları söyledi: “Fetullahçı Terör Örgütü FETÖ’nün bütün imkân ve kabiliyetlerini kullanarak ve dış destek alarak. Giriştiği kanlı darbe kalkışması ve işgal hareketinin millet tarafından püskürtülmesinin hemen ardından bir başka terör örgütü PKK devreye sokularak eylemler üst düzeye çıkarılmaya başlandı. Terör Örgütü PKK, hem ülkemizin başına çöreklenmiş FETÖ ve uzantılarının yaşatmış olduğu işgal hareketini başarıya ulaştırmak, hem de yaşadığı çöküş sürecini yavaşlatmak ve çatışmaları şehirlere, yerleşim alanlarına yaymak stratejisi ile kanlı eylemlerini, sivil, polis, asker demeden tüm vatandaşlarımıza yönelik yapmaya başladı.”

 

“TERÖRE KARŞI HER ZAMAN KARARLIYIZ”

Örgütlerin son çırpınışlarının olduğunu ifade eden Yüksel, “15 Temmuz'dan bu yana milletin güçlü iradesi ve birlik ve beraberliği, terör koalisyonunun, vahşi üst akılların ve terörden beslenen çevrelerin deşifre olmasını sağlamıştır. Millet olarak teröristlere ve terörist eylemlere karşı tefrikaya düşmeden, 15 Temmuz ruhunum samimiyeti, duyarlılığı ve vakur duruşuyla bu birlik ve beraberliğimizi her zaman ve her şartta ortaya koymaya hazır ve kararlıyız ve bu kanlı eylemleri gerçekleştiren bu odakları lanetliyoruz. Son dönemde yoğunlaşan terör saldırılar terör örgütlerinin son çırpınışları ve yok oluş feryatlarıdır. Bölge Şehirlerini ve özellikle insanların ortak yaşam alanlarını büyük ve kanlı bir girdaba sürüklemeye tevessül eden terör örgütü, en büyük zararı bölge halkına verdi, vermeye de devam ediyor.” Dedi.

 

YÜKSEL: KARŞIMIZDA DURAMAYACAKLAR

79 milyon insan karşısında duramayacaklarını ifade eden Yüksel şunları söyledi: “Yaratılmak istenen güvensizlik, umutsuzluk ve yılgınlıkla huzur ve istikrar bozulmak istenmekte, sosyal ve ekonomik iyileşmeler sabote edilmeye çalışılmaktadır. Bölgesinde ve dünyada 'söz sahibi' olmayan, sömürgeci Batı'nın 'emir kulu' olan bir Türkiye isteyen vahşi üst akıl ve bu üst aklın hizmetkârları olan terör örgütleri; Er ya da geç 81 ilde yüreklerini birleştiren 79 milyon kardeş karşısında diz çökecek, aman dileneceklerdir. İçeriden ve dışarıdan beslenen terör örgütlerinin, haince planları ve amaçları ne olursa olsun, 79 milyonun hep birlikte geleceğe yürüyüşünü engelleyemeyecektir. Türkiye'nin önünü kesmek, milletimizin moralini bozmak, kardeşlik hukukunu bitirmek için saldırılar yapan terör örgütleri hedeflerine ulaşamayacak, gelecek umudumuzu söndüremeyecektir. Çünkü, küresel şebekelerin hizmetkârları olan tetikçi terörist ve hainlerin maskeleri düşmüş, terör koalisyonunun Türkiye'nin iradesini ve egemenliğini emperyalist efendilerine teslim etme çabaları gözler önüne serilmiştir.”

 

“GÜN KARDEŞLİĞİN BULUŞMA GÜNÜDÜR”

Yüksel konuşmasına, “Gün, içeriden ve dışarıdan beslenen terör örgütlerine, şebekelerinin kanlı senaryolarında rol alan figüranlara karşı topyekûn coğrafyanın el ele, kandan, omuz omuza olma günüdür. Gün, Türkiye’nin Müslüman emperyalizmden, sömürüden, Zülüm ve terörden arındırılması için birlik olma; terör örgütlerine, terör örgütlerine silah dâhil lojistik destek veren yabancı güçlere, eli kanlı terör örgütlerinin reklamını yapanlara karşı hareket etme günüdür. Gün, 1400 yıllık İslam kardeşliğinde buluşma günüdür. Çünkü şunu çok iyi biliyoruz ki, bu terör örgütlerinin en büyük amaçlarından bir tanesi de, bölgedeki ve tüm ülkemizdeki İslami İnanç yapısını ortadan kaldırarak İnsanları inançlarından koparmaktır. Ancak oyunun sonuna gelindi. Artık perde kapanıyor. Halk oynanan oyunları gördü. Kendi fıtratına yabancı fikirlerin, evlerini başlarına acımadan nasıl yıkacağım gördü. "Vatan da, meydanlar da bizim” diyerek alanları bir an bile boş bırakmayan millet, birlikte yaşama irademize, dayanışma kültürümüze, hep birlikte oluşturduğumuz kardeşlik iklimine yapılmış bu saldırıları bertaraf edecek. Türkiye'nin geleceğini hedef alan hainlerin, küresel üst akıllarının ve senaristlerinin kanlı kalemlerini kıracaktır.” Şeklinde devam etti.

 

YÜKSEL: VAR GÜCÜMÜZLE ÇALIŞACAĞIZ

Türkiye'de yaşayan tüm vatandaşlar birlik olduklarını ifade eden Yüksel şunları söyledi: “Dili, dini ve düşüncesi ne olursa olsun kardeşlik bağı ile teröre en ciddi, akıllı ve sağduyulu bir şekilde cevap verilecektir. Bu kanlı, kirli saldırılar, birlikte ortaya koyduğumuz kararlılığı daha da pekiştirecektir- Ülkemizi yıkmak, gelişmemizi sekteye uğratmak için varlıklarını ortaya koyanların İradesini akamete uğratmak için sağduyulu davranmalı, el ele verip birlik ve beraberliğimizi daha da güçlendirmeliyiz. Çocuklarımıza pırıl pırıl bir gelecek vermek için var gücümüzle çalışacağız. Tüm ülke olarak, gerçek bir kardeşliğin gerçek bir buluşmanın miladındayız. Birlik ile ürettiğimiz güce sahip çıkalım, terör koalisyonu Türkiye'yi içine alan bölgede terör ve çatışma odaklı bir iklim değişikliği Planlayanların heveslerini kursağında bırakalım. Birlik ile ürettiğimiz güce sahip çıkalım. Dünya'yı emperyalist hedeflerinin sahnesi haline dönüştürmeye çalışanların küresel hesaplarını bozalım. Türkiye'nin, milletimizin ve Müslüman coğrafyanın kandan, sömürüden, zulüm ve terörden arındırılması için sorumluluk alalım.”

 

Konuşmanın ardından, saldırılarda şehit olanlar için İl Müftüsü Nimetullah Arvas dua okudu. 

Editör: TE Bilisim