İş fikrine sahip olmasına rağmen sermayesi olmayan girişimcilerin işletme kurmalarını kolaylaştırmak ve desteklemek amacıyla kurulan Van İŞGEM Türkiye’nin en iyi İŞGEM’i olduğu belirtildi. Van’da 2005 yılında kurulan ve o günden bu yana Van’da iş kurmaya adım atan üreticilerin, büyüme yolundaki ilk adım attığı yer olan Van İş Geliştirme Merkezi (İŞGEM) yeni dönemde de yatırımcıyı desteklemeye devam ediyor.

 

Türkiye'de yeni kurulan işletmelerin başarısızlığı yüzde 60 ile yüzde 80 arasında değişiyor. Bu oran iş geliştirme merkezleri ortamında ise yüzde 10’a düşüyor. Bu da İşletmelerin başlangıçta karşılaşacakları riskleri en aza indiren bir iş kurma modeli olan İŞGEM'lerin girişimciler için ne kadar önemli ve faydalı olduklarını gözler önüne seriyor. Özelleştirme İdaresi ile Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi (KOSGEB) Başkanlığı'nın sektörlerde üretim ile başarılı iş adamı sayısını artırmak ve yerel ekonomiyi güçlendirmek amacıyla 10 yıldır kuruluşuna öncülük ettiği 27 İŞGEM, başarılı çalışmalara imza atıyor. Girişimci yetiştirenlerden bir tanesi de 2005 yılında Van’da açılan İŞGEM.

 

 

9 MİLYON 200 BİN AVROLUK BÜTÇE YATIRIMCININ HİZMETİNE SUNULUYOR

 

Türkiye'de en iyi ve en başarılı İŞGEM'leri dünya gazetesi tarafından kaleme alındı. Dünya gazetesinin verilerine göre ilk sırada Van yer alırken, Tarsus ise ikinci konumda. 3. sırada yer Samsun İŞGEM. Samsun'u ise Adana ve Eskişehir takip ediyor. Van’da 2005 yılında kurulan ve o günden bu yana Van’da iş kurmaya adım atan üreticilerin, büyüme yolundaki ilk adım attığı yer olan Van İş Geliştirme Merkezi (İŞGEM) yeni dönemde de yatırımcıyı desteklemeye devam ediyor. İşi büyütmek için kolları sıvayan İŞGEM 2016 yılında 9 milyon 200 bin avroluk bir bütçeyi yatırımcının hizmetine sunuyor.

 

 

“FAYDALI MODEL BAŞVURULARININ İŞLETME SAYISINA ORANI YÜZDE 20”

 

İŞGEM işletmeleri tarafından piyasaya sürülen toplam yeni ürün/hizmet sayısının toplam işletme sayısına oranı yüzde 10, toplam patent ve faydalı model başvurularının işletme sayısına oranı yüzde 20, firmalar tarafından yapılan toplam marka başvurularının işletmelerine oranı ise yüzde 60'a ulaştı. Girişimcilere iş kurmada yardım etmeyi, başarılı işletmelerin kurulmasını, işletmeleri büyütmeyi, yeni iş ve istihdam olanakları sağlamayı, güvenli ve rekabetçi iş ortamı oluşturmayı ve yerel ekonomiyi desteklemeyi ilke edinen İŞGEM'ler, KOBİ’leri risklerden koruyarak onlara işletme geliştirme koçluğu, yönetim danışmanlığı, destek ağlarına ulaşım, finans kaynaklarına erişim imkânı, uygun koşullarda iş yeri mekânı, ortak ofis ekipmanı, tanıtım, ofis hizmetleri, kuruluş ve işletme giderleri gibi destekler veriyor. Uygun görülen iş fikri sahiplerine ihtiyaç duydukları konularda eğitimler verip, girişimcileri sektörleriyle ilgili ihalelerden, malzeme alımlarından haberdar ediyor. Ayrıca uluslararası kalite standartlarında üretim yapmalarına yardımcı olarak, yerli ve yabancı fonları faydalanmalarını sağlıyor. 

 

Editör: TE Bilisim