OHAL kapsamında yayımlanan Kanun Hükmünde Kararnameyle (KHK) 12 kanal kapatıldı. 12 kanal içerisinde yer alan Van TV’nin de yayını karartıldı. Alınan bu karar ile ilgili yazılı bir açıklama yapan Van TV Yönetim Kurulu, alınan bu kararın bir an önce iptal edilmesi gerektiğini söyledi. Bu açıklamanın ardından RTÜK son dakika karar alarak Van TV’nin mühürlenmesini istedi. Kararı tebliğ ve diğer işlemler için kanala giden maliye görevlileri ve polis ekipleri Van TV’yi mühürledi.

 

Kanun Hükmünde Kararnameyle (KHK) 12 kanal kapatılmasıyla ilgili açıklama yapan Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) yetkilileri, Başbakan Binali Yıldırım'ın kararı doğrultusunda OHAL kapsamındaki 668 sayılı KHK ile 12 kanalın yayının durdurulduğu bildirildi. Türksat üzerinden yayın yapan kanallar RTÜK kararı ile kesildi. Yayını durdurulan 12 TV kanalının içerisinde Hayatın Sesi, TV 10, Van TV, Jiyan TV, Azadi TV ve Zarog TV bulunuyor.

 

“HUKUK MÜCADELEMİZ DEVAM EDECEK”

Alınan karar tepki amaçlı bir yazılı açıklama yapan Van TV Yönetim Kurulu ise, kararın hukuksuz olduğunu ve gerekli hukuksal mücadelenin verileceği belirtildi.

Van TV Yönetim Kurulu yaptığı yazılı açıklamada, “Yayın durdurma kararı bizlere tebliğ edilmediği için henüz tam manasıyla nasıl bir süreç işletildiğini bilemiyoruz. Ancak, yayın durdurma kararının 668 sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile alındığı ve TURKSAT’ın da bu karara dayanarak yayınları durdurduğu bilgisini edindik. Öncelikle VAN TV olarak, bu kararı ve televizyonumuzun yayınının karartılmasını kınadığımızı belirtmek istiyoruz. VAN TV, yayın yaptığı süre boyunca elden geldiğince objektif, dürüst ve ilkeli bir yayın yapmayı kendisine şiar edinmiş bir yayın kuruluşudur. Özellikle son iki yıldır, özelde Van’da, daha genel olarak; bölge genelinde ve Türkiye çapında tüm halkların sesi olmaya çalıştık. Nitekim televizyonumuzun kısa sürede bölgemiz başta olmak üzere Türkiye çapında en çok izlenen kanallar arasında yer alması bunun açık göstergesidir.” Denildi.

 

“YAYINIMIZ DEVAM EDECEKTİR”

Yazılı açıklamanın devamında şu ifadelere yer verildi.

“Alınan kararla 12 televizyon kanalının birden kapatılmasıyla basın özgürlüğüne en büyük darbe de vurulmuş oldu. Bizler hukuksuz bir şekilde alınan bu kararı tanımıyoruz. Bu karartma ülkeyi de karanlığa sürükleme isteminin dışavurumudur. Bu nedenle, alınan bu kararın bir an önce iptal edilmesi gerekmektedir. Bizler VAN TV olarak gerekli hukuksal mücadelemizi sürdüreceğiz. Ayrıca yayınlarımız da hem karasal olarak, hem de internet üzerinden devam edecektir.”

 

VAN TV MÜHÜRLENDİ

Bu açıklamanın ardından akşam saatlerinde Van TV ile ilgili yeni bir gelişme yaşandı. RTÜK’ün aldığı karar ile Van TV’nin mühürlendiği belirtildi. Polis ekipleriyle kanala giden Maliye yetkilileri, kanalı içindeki malzemeler ve diğer ekipmanıyla birlikte mühürledi. 

Editör: TE Bilisim