ŞEHRİVAN HABER: MERAL YILDIZ

 

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Dursun Odabaşı Tıp Merkezi'nde gerçekleştirilen operasyonla 59 yaşındaki Gevi Teke'nin gözündeki tümör alındı.

 

Gürpınar ilçesinde yaşayan Teke, gözündeki leke nedeniyle YYÜ Dursun Odabaşı Tıp Merkezine başvurdu. Yapılan kontrollerde Teke'nin sol gözünde tümör bulunduğu tespit edildi. Teke, bölgede ilk kez gerçekleştirilen ameliyatla sağlığına kavuştu. YYÜ Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal, gazetecilere yaptığı açıklamada, hastaları il dışına sevk etmeyerek tedavilerini artık Van'da yapmayı hedeflediklerini söyledi.

 

 

BATTAL: AMELİYAT ÇOK BAŞARILI GEÇMİŞ

 

Battal, “Amacımız vatandaşımızı Van'ın dışında hiç bir hastaneye, İstanbul, Ankara ve büyük hastanelere sevk etmemeyi hedefliyorduk. Bunun için de canla, başla çalışıyoruz. Gerekli alt yapımızı da tamamlıyoruz. Doktorlarımız bu anlamda oldukça yeterli. Dolayısıyla doktorlarımızın bu desteğine biz de teknik destek vermek suretiyle, malzeme desteği vermek suretiyle çok güzel işler artık yapıyoruz. Şu an Türkiye'de 3-5 merkezde yapılabilen göz içi tümör hastalığının ameliyatı yapıldı hastanemizde. Bu da bizim için ve hastanemiz için oldukça önemli. Zira bu hastalar normalde il dışına sevk edilmesi gerekiyordu. Hastamız il dışına sevk edilmeden ameliyatı çok başarılı geçmiş. Artık çok vasıflı işler hastanemizde yapılıyor. Hastalarımız artık bütün hastalıklarında bize müracaat edebilirler.” Şeklinde konuştu.

 

 

DOKTORLARA TEŞEKKÜR

 

Van YYÜ Dursun odabaşı Tıp Merkezi Başhekimi Prof. Dr. Cengiz Demir de yaptığı konuşmada hastane olarak tüm bölgeye hitap ettiklerini ve çalışmalarını hız kesmeden devam edeceklerini vurguladı. Hastanede bu tarz önemli çalışmalara imza atmak için çalışmaların devam edeceğini söyleyen Demir, bölgede bir ilk olan ameliyatta başarı gösteren doktorları tebrik etti.

 

 

BATUR: BU BİR BAŞLANGIÇ

 

Cerrahi Tıp Bilimleri Bölümü, Göz Hastalıkları Anabilim Dalı Doç. Dr. Muhammed Batur ise yaptığı açıklamada, “Bize verdikleri destekten dolayı sayın rektörümüze ve başhekimimize teşekkür ediyorum. Şuana kadar göz çevresi ve göz kapaklarındaki tümörleri tedavi ediyorduk. Ancak göz içi tümörleri hem nadir görünüyor hem de birkaç merkezde yapılan bir tedavi yöntemidir. Bizde artık o merkezlerden bir tanesi haline geldik. Bu bir başlangıç. Artık bu tarz hastalarımızı başka yerlere sevk etmeden Van’ımızda tedavi etmeyi planlıyoruz. Burada ayrıca ileri düzeydeki göz hastalıklarını da tedavi ediyoruz. Başarılı operasyonlara imza atıyoruz. Eskiye göre daha sıklıkla bu tarz çalışmalara başladık. Neredeyse hastalarımız bitti sayılır. Ayrıca retina cerrahilerini de başarılı bir şekilde gerçekleştiriyoruz. Göz hastalıkları anlamında artık sevk etmeye son verdik diyebiliriz. Vatandaşların bu konuda bilgi sahibi olmasını istiyoruz.” Dedi

 

 

“BÖLGEMİZDE BİR İLKTİR”

 

Batur, “Ameliyatımız yaklaşık 45 dakika sürdü. Gözün içerisindeki tümörler çok nadir görünebiliyor. İnce bir beceri istiyor. Türkiye’de bildiğimiz kadarıyla İstanbul’da, Ankara’da ve Antalya’da var. Onun haricinde fazla merkezimiz yok. Göz çevresindeki hastalıkları tedavi eden birkaç merkez var ama göz içi tümörlerindeki tedavilerde çok nadir yerler var. Bu anlamda bizim merkezimizde bölgemizde bir ilktir. Hastamız gözde leke şikayeti ile bize başvuru yaptı. Bizde bunu tümör olarak değerlendirdik. Hastayı detaylı bir şekilde inceledikten sonra ameliyatını gerçekleştirdik.

 

 

 

 

Editör: TE Bilisim