Amerika’nın Kudüs’ü İsrail’in başkenti ilan etmesine Van’da tepkiler çığ gibi büyümeye devam ediyor. Bu tepkilere bir tanesi YYÜ Öğrenci Konseyi tarafından geldi.

                        

ŞEHRİVAN GÜNCEL: ÖNDER ALTINAL - Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Öğrenci Konseyi öncülüğünde Amerika’nın Kudüs’ü İsrail’in başkenti ilan etmesine tepki göstermek amacıyla yürüyüş düzenlendi. Öğrenci konseyi gerçekleştirilen sessiz yürüyüşün ardından basın açıklaması yaptı. Yürüyüş sonrası basın açıklamasını okuyan Öğrenci Konseyi Başkanı Emre Karaduman, yapılan sessiz yürüyüş ve basın açıklaması amacının, Amerika’nın, Kudüs’ü İsrail’in başkenti ilan etmesi ve Müslümanların sessiz kalması olduğunu söyledi.

 

“SAVUNMASIZ MÜSLÜMANLAR ÖLÜYOR”

Açıklamayı okuyan Emre Karaduman şu ifadelere yer verdi: “Her geçen gün İslam coğrafyası küresel sömürü düzeninin kıskacında kan gölüne çevrilmektedir. Dün kendini muasır medeniyetler seviyesinde gören Avrupa’nın merkezinde Bosna’da yaşanan soykırım hafızalarımızda taze iken Suriye’de her gün bir insanlık dramı yaşanırken Arakan’da gözümüzün önünde soykırımlarda masum çocuklar ve kadınlar katledilirken ölenlerin hep savunmasız Müslümanlar olduğu açık bir şekilde görülmektedir.”

 

KARADUMAN: İŞGAL EDİLMİŞTİR

“Bir yandan gönül coğrafyamıza ölümler yağdırılırken bir yandan da kutsallarımız çiğnenip topraklarımıza el uzatılmaktadır” diyen Karaduman, “Hadsizliğin, saldırganlığın ve hukuksuzluğun geldiği son nokta olarak siyonizmin bu devirdeki kullanışlı piyonu Amerikan Başkanı Donald Trump aracılığıyla ilk kıblemiz Kudüs’ümüzü işgalci İsraillilerin siyonist emelleri doğrultusunda başkent ilan etme cüretinde bulunmuşlardır. İlk kıblemizin bulunduğu Filistin, Büyük İsrail Projesi çerçevesinde adım adım işgal edilmiştir. TV’lerde naklen Müslüman semtleri bombalanırken, masuma kadınları, erkekleri, çocukları dünyanın gözü önünde cami avlusunda katledilirken bunu yapan işgalci güruhu şımarıklıkla nitelendirip şirin göstermeyi alçaklık olarak nitelendiriyoruz.” Dedi.

 

“BİRBİRİNDEN AYRI DÜŞÜNÜLEMEZ”

Karaduman konuşmasının devamında şöyle devam etti: “İslam’ın ilk kıblesinde dahi ezan-ı Muhammedî’nin hoparlörle okunmasının yasaklanması, son olarak da Kudüs’ün işgalci siyonistlerin başkenti olarak ilan edilmesi cüretinde bulunmuş bir eşkıya ordusuna karşı dik duruşun bir Müslüman için namus meselesi olduğunu tüm İslâm âlemine hatırlatıyoruz. Âlem-i İslam'ı reel politik kaygıları merkeze almamaya, Amerika’dan, İsrail’den değil, Allah'tan korkmaya ve O'na (cc) teslim olmaya çağırıyoruz. Ümmetin prangalarından kurtulması ile Filistin'in özgürlüğüne kavuşması birbirinden ayrı düşünülemez.”

 

KARADUMAN: REDDEDİYORUZ!

Müslüman topraklarının 3 asırdır zengin yeraltı ve yer üstü kaynaklarının sömürüldüğüne dikkat çeken Karaduman, akan kanların nedeni olan tetiği sıkan ellerin aynı olduğuna dikkat çekti. Karaduman, “Dünya güvenliğinin ve barışının teminatı olarak kendisini gören ve aynı zamanda dünyanın en büyük silah üreticisi olan Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi üyesi daimi ülkelerin dünyadaki bütün bu düzensizliğin müsebbibi olarak görüyoruz. İlk kıblemiz Mescid-i Aksa’da savunmasız erkek ve kadın kardeşlerimiz şehit edilirken bu mezalimi dillendirmenin dahi antisemitizm olarak yaftalanması güçlünün haklı kabul edildiği çarpık uluslararası hukuk ve siyaset sisteminin sonucudur. Müslümanlar hunharca katledildiğinde sessiz kalan Uluslararası Hukuk Sisteminin ve onun ikiyüzlü kullanışlı araçlarını reddediyoruz.” İfadelerini kullandı.

 

“ÇIKMAZ BİR YOLA SÜRÜKLEMEKTE”

Karaduman şu ifadeleri kullandı: “Filistin’de, Suriye’de, Cezayir’de, Doğu Türkistan’da, Etiyopya’da, Bosna’da, Arakan’da yaşanan kıyımlar gözümüzün önünde iken terör ve İslam dininin aynı cümlede zikredilmesinin vahşi ve saldırgan bir medeniyetin kullandığı bir algı aracı olduğunu çok iyi biliyoruz. Sömürgeci ülkeler ırkçı Siyonizm ideası merkezinde ilkel, barbar ve bencilce daha fazla tüketim ve İslam düşmanlığı motivasyonları ile yeni bir küresel sömürge düzeni kurmak amacıyla dünyayı çıkmaz bir yola sürüklemektedir.”

 

“TÜM DÜNYAYA HATIRLATMAK İSTERİZ Kİ”

Müslümanların hakkını daha gür sesle savunacağını belirten Karaduman, “Türkiyeli Müslümanlar, tevhid ve adalet doğrultusunda sorumluluklarını ifa edecek; okyanus ötesinden iftira, tiyatral operasyonlar ve karalama kampanyalarıyla engellenmek istense de din, dil ve ırk ayrımı göz etmeksizin tüm mazlumların hakkını savunmaya daha gür sesle devam edecektir. Kendilerini dünyanın efendisi, dünyanın diğer kalanını da kölesi olarak gören, kendisinden başkasına yaşam hakkı tanımayan bencil, vahşi ve saldırgan medeniyetin mensuplarını insanlığa davet ediyoruz.” Dedi.

 

KARADUMAN: AÇIKÇA BİLİNMELİDİR

Karaduman konuşmasının devamında şöyle devam etti: “Şu açıkça bilinmelidir ki. Newyork’un bir gece aydınlanması için tüm gönül coğrafyamızı ateşe atanlar; Kudüs’ümüzün bir anlık karanlığa bürünmesinin sonuçları çok ağır olacaktır. Tarih bize göstermiştir ki Siyonist Theodor Herzl’in rüyasıyla hareket edenler,  bu çağın Halid b. Velidlerini, Bilallerini, Nureddin Zengilerini ve Selahattinlerini hesaba katmazlarsa acı bir kâbusa uyanacaklardır.”

 

“YERYÜZÜ BİZİMDİR, KUDÜS BİZİMDİR”

İslam coğrafyasına çağrıda bulunan Karaduman, “Şimdi, İslam coğrafyası üzerinde yeni üretilen silahların tatbikatının yapılmasına yeteri kadar tepki vermeyen, kimseye hesap verme gereği duymadan çocukları öldürülen, kadınlarına kastedilen, İlk kıblesine el uzatılan İslam dünyasının mensuplarına sesleniyoruz: Daha neyi bekliyorsunuz? Daha ne kadar kendi kardeşlerinize, ümmetin meselelerine sağır, dilsiz kalacak ve görmezden geleceksiniz? Filistin dar bir coğrafyada bulunan birtakım insanların meselesi değil, tüm İslam âleminin namusudur. Dünya var oldukça yeryüzü bizimdir, Kudüs bizimdir.” Şeklinde konuştu.

 

Basın açıklaması yapılan dua ile son buldu.

 

Öğrenci konseyi tarafından düzenlenen yürüyüş ve basın açıklamasına; YYÜ Öğrenci Konseyi, Ak Parti Gençlik Kolları Üniversite Birimi, Anadolu Gençlik Derneği, Kardeşlik Platformu, Genç Hekimler Topluluğu, Genç İHH, Anadolu Öğrenci Birliği, Hüküm Van Temsilciliği, Yeniler Kulübü (TÜGVA), Genç Memur-Sen (ADEM ), Özgür Derneği, Kitap ve Gençlik Topluluğu, Kalem ve Yaşam Topluluğu, Yedi Hilal Topluluğu, Adalet ve Hüküm Topluluğu katıldı.

Editör: TE Bilisim