Van Büyükşehir Belediyesi tarafından 44 öğrenci 18 Mart Şehitleri Anma Günü dolayısıyla Çanakkale’ye gönderildi.

 

Sosyal ve kültürel alanında yaptığı çalışmalarla halkın her kesimine ulaşan Büyükşehir Belediyesi Kültür Sosyal İşler Daire Başkanlığı Van’da eğitim gören 44 başarılı, şehit ve gazi yakını öğrenciyi 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 103. yıl dönümü dolayısıyla Çanakkale’ye uğurladı. Birçoğu ilk kez uçağa binen öğrencilerin heyecanı ve mutlulukları gözlerinden okunurken, şehit atalarını görmenin de gururunu yaşadılar.

 

Çanakkale’ye gittiği için çok mutlu olduğunu söyleyen Selahattin Eyyubi Lisesi 11. Sınıf öğrencisi Ayhan Akan “Arkadaşlarımla birlikte Çanakkale’ye gidiyorum. Çanakkale şehitliğini görmenin gururu ve mutluluğu içindeyim. Çünkü orası bu vatan için milletimiz için çok özel bir yer. Benimde orada şehit akrabalarım var. Orada onlar için Fatiha okuyup, babaannemin selamlarını şehit dayısına ileteceğim” dedi. Öğrencileri Çanakkale’ye uğurlayan Van Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Fazıl Tamer, çocukların heyecanın kendilerini mutlu ettiğini kadar gururlandırdığını da söyledi.

 

Tamer, “18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi’nin 103. yıl dönümünü millet olarak büyük bir gururla kutluyoruz. Bu yılda Büyükşehir Belediyesi olarak Van’da başarılı olan şehit ve gazi çocuklarını Çanakkale’ye uğurluyoruz. Gençlerimiz çok heyecanlı ve mutlu. Onların bu heyecanı ve gururu bizi de çok mutlu ediyor. Ülke olarak zor bir süreçteyiz. Bu zor süreçte gençlerimizi atalarının huzuruna gönderiyoruz. Çünkü gençlerimiz bilsinler ki bu ülke büyük fedakârlıklar ve büyük cesaretlerle kurulmuştur. Geçmişte birçok zorluğa göğüs geldik. 15 Temmuz alçak darbe girişimini cesur kahraman milletimizin özverisiyle atlattık. Bugün de ülkemizin istikbali ve Suriye barışı için kahraman Mehmetçiğimiz Afrin’de tarih yazıyor. Çanakkale de verilen destansı kahramanlıklar adına, Çanakkale Zaferi’nin yıldönümünü kutluyor, 18 Mart Şehitler Günü’nde bu toprakları bize mukaddes bir vatan olarak emanet eden tüm şehitlerimizi, rahmetle, şükranla anıyorum” dedi. 

Editör: TE Bilisim