Adanalı fotoğrafçı Hazal Cebe, ‘Masum Samimiyetler’ adı altında başlattığı kampanya çerçevesinde topladığı giyim ve kırtasiye yardımlarını Van'ın en ücra mahallelerinde bulunan okullardaki öğrencilere ulaştırdı.

 

Adana’da yaşayan fotoğrafçı Hazal Cebe, sosyal medya hesabı üzerinden ‘Masum Samimiyetler’ adı altında başlattığı kampanya dahilinde topladığı yardım malzemelerini Van’ın Bahçesaray ve Başkale ilçesine bağlı en ücra mahallelere ulaştırarak, miniklerin yüzünü güldürdü.

 

Doğu ve Güneydoğu’daki köy okulları için kolları sıvayan Cebe, ‘Sosyal Sorumluluk Projesi’ kapsamında sosyal medya hesabı üzerinde bir yardım çağrısı yaptı. Kısa sürede yapılan çağrının yanıt bulmasıyla ülkenin birçok yerinde adeta yardım yağdı.

 

Topladığı yardımları yine sosyal medya üzerinde tanıştığı İstanbullu bir öğretmenle birlikte Van’a getiren Cebe, bunları Bahçesaray ve Başkale ilçesinde bulunan 5 okula ulaştırdı. Fotoğrafçı Cebe, sosyal medya üzerinden bir kampanya başlattıklarını belirtti. Paylaşımları üzerine insanlardan büyük destek geldiğini ifade eden Cebe, “Kampanyamıza ilgi çok olunca sosyal medyada yeni bir sayfa açtım. Yeni oluşturduğumuz sayfaya yardımlar gelmeye başladı. İnsanların gönderdiği yardımlar sonucu doğuya gitmeye karar verdim. Adana ve Diyarbakır’da yaptığımız yardımlardan sonra, bu kez Van’a geldim” dedi.

 

“ÇALIŞMALARIMIZ GÜZEL GİDİYOR”

Yapılan yardım faaliyetlerinin çok güzel gittiğini ifade eden Cebe, sözlerini şöyle sürdürdü:

 

“Sosyal medyada paylaşımlarımı gören Zeynep Ulusoy adında bir öğretmen de beni tanımadığı halde hem maddi hem de manevi yardım etmek istedi. Kendisi de sadece bir günlüğüne köy okullarında yardım dağıtmak için İstanbul’dan buraya geldi. Hem maddi hem de manevi yardımlar gittikçe artıyor. Van’da 3 okula yardım götürdük ve şu an elimizde fazla yardım malzemesi kaldığı için devamında 2 okula daha götürmeyi hedefliyoruz.”

 

CEBE: YARDIM TALEBİ GELDİ

Sosyal medyada yaptığı yardım çağrısına sadece Türkiye’de değil, yurtdışından bile destek geldiğini söyleyen Cebe, sosyal medyanın sadece arkadaşlık kurmak için kullanılmaması gerektiğini belirterek, “Sosyal medyanın sadece arkadaşlık kurma ve kötü amaçlı kullanıldığı zannediliyor. Ancak gerçekte iyi niyetlerle kullanılırsa; insanlık için, çocuklar için çok yararlı işlerin yapılabileceğini görüyoruz. Bizler de başlattığımız kampanya neticesinde çok güzel sonuçlar alıyoruz. Yurtdışından bile yardım talepleri geldi ve bu çok iyi bir şeydir” diye konuştu.

 

Kampanya çerçevesinde Bahçesaray ilçesine bağlı Çatbayır Mahallesi’nde ve mahalleye bağlı Keskin mezrasında bulunan 3 okula, Başkale ilçesinde ise Atlılar ve Ortayazı mahallelerinde bulunan 2 okulda toplam 122 öğrenciye yardım malzemesi dağıtıldı. 

Editör: TE Bilisim