Şırnak'ın Cizre ilçesinde çıkan çatışmada şehit olan Er Vedat Dolançay, memleketi Van'ın Sarayilçesinde toprağa verildi. Şehit Vedat Dolançay için Kürtçe ağıtlar yükseldi.

 

AİLESİNE GECE SAATLERİNDE HABER VERDİLER

Şırnak'ın Cizre ilçesinde güvenlik güçlerinin hendekleri kapatmak, barikatları kaldırmak çin sürdürdüğü operasyonlar sırasında Er Vedat Dolançay şehit oldu. Dolançay'ın şehit olduğu haberi, İran sınırında bulunan Sarayilçesinde oturan ailesine dün gece saatlerinde bildirildi. İlçeye şehit ateşi düşerken, Er Dolançay'ın Ferit Melen Mahallesi'nde bulunan baba evine de Türk bayrakları asıldı.


DÜN SABAH BABASIYLA GÖRÜŞMÜŞ

Kürtçe ağıtların yükseldiği şehidin baba evinde, oğlunun acı haberiyle yıkılan ve sinir krizi geçiren anne Aliye ve baba Vezir Dolançay'ı, komşuları ve yakınları sakinleştirmeye çalıştı. 2'si kız 6 kardeşi olan Şehit Er Vedat Dolançay'ın, en son dün sabah babasıyla telefonla görüştüğü belirtildi.


"ŞEHİDİME KURBAN OLAYIM"

Vali Taşyapan'ın sakinleştirmeye çalıştığı şehidin babası Vezir Dolançay, "Ben Kürt oğlu Kürt'üm ve şehit babasıyım. Şehidime kurban olayım" dedi.


"ALLAH ONLARIN YANINA BIRAKMASIN"

Bodrum'da çalışan ve abisinin şehit haberini aldıktan sonra ilçeye gelen kardeşi Fırat Dolançay da komutanlara sarılarak, "Bunların Allah'ı, dini, imanı yok. Allah onların yanına bırakmasın" diye konuştu.


GÖZYAŞLARI SEL OLDU

Cizre'de dün şehit olan askerler için bugün sabah saatlerinde düzenlenen törenin ardından Şehit Vedat Dolançay'ın cenazesi, saat 10.30'da Jandarma Helikopter Filo Komutanlığı'na getirildi. Şehidin cenazesi, buradan tekrar helikopterle İran sınırında bulunan Saray ilçesine getirildi. Cenaze, Saray ilçe merkez camiine getirilirken yakınlıkları ağlamaktan fenalık geçirdi. Cami avlusunda şehidin cenaze namazını Van İl MüftüsüNimetullah Arvas kıldırdı. Müftü, Şehit Dolançay için cemaatten helallik alındı. Şehidin naaşı, ilçede bulunan Saray İlçe Mezarlığı'na gözyaşları içinde defnedildi.

Editör: TE Bilisim