Hakkari kent merkezine 50 kilometre uzaklıkta Zap Suyu kenarında çıkan 2 termal su kaynağı, yaz boyunca Van, Hakkari'nin yanı sıra Yüksekova, Başkale, Şemdinli ilçeleri ve köylerinden gelenlere şifa kaynağı oluyor.

Brandalarla kapatılan kaplıcada kadın ve erkeklerin ayrı yerlerde kaplıcadan zor koşullarda suya girererek şifa aradığı belirtilirken yetkililerden kaplıca için tesis yapılmasını istendi.

 

TEK İSTEĞİMİZ TESİS YAPILMASI

Nisan ayı olmasına rağmen çok sayıda kişinin kaplıcalara geldiğini de belirten yörede bulunanlar kadın ve erkeklerin soyunma yerleri olmadığı de için büyük sıkıntı çektiklerini anlattı. Kaplıcaya gitmek için Zap suyu üzerinde derme- çatma direk ve tahtalardan yapılan ilkel köprüyü kullandıklarını da anlatanlar, şöyle konuştu: "Buradaki kaplıcalar çok şifalı. Ancak, yıllardır buraya bir tesis yapılmıyor. Van, Hakkari ve ilçeler olmak üzere bir çok köyden buraya insanlar şifa bulmak için geliyor. Yetkilillerden tek isteğimiz, kaynağın daha derli toplu, daha temiz bir hale getirilmesi için bir tesis yapılmasıdır. Bir tesisisimiz olmadığı için üzeri branda ve naylonlala kapatılan kaplıcaya kadın ve erkekler birer saat arayla girebiliyor."

 

Hakkari'ye kaplıca tesisi isteği



Hakkari'ye kaplıca tesisi isteği



Hakkari'ye kaplıca tesisi isteği



Hakkari'ye kaplıca tesisi isteği



Hakkari'ye kaplıca tesisi isteği

 

Editör: TE Bilisim