Lige iyi başlayan ve Karacabey’de aldığı farklı mağlubiyetin ardından yeniden kendine gelen Vanspor evinde aldığı galibiyetin ardından, Kocaelispor’u da yenerek ilk 5 hafta için hedeflediği 10 puana ulaşmak istiyor.

 

Lige 1 puanla başlayan ardından evinde aldığı galibiyetle lige ağırlığını koymak isteyen Van Büyükşehir Belediyespor, Karacabey’de farklı kaybetmesinin ardından geçtiğimiz hafta kendi evinde Bayburtspor’u yenerek 3 puanın sahibi oldu. Lig’de 6’ncı sırada yer alan Vanspor bugün karşılaşacağı Kocaelispor’u yenerek ilk 5 haftada hedeflediği 10 puanlık baraja ulaşmak istiyor. Özellikle evindeki maçları kazanmak için büyük gayret sarf eden Vanspor, deplasmanda da puan ya da puanlar kazanmak için mücadele edecek.

 

ALTUNSOY TAKIM HAKKINDA BİLGİ VERDİ

Kocaelispor maçı öncesi gazetemize konuşan Van Büyükşehir Belediyespor Teknik Direktörü Namık Altunsoy Bayburt maçında yapılan değişikliklerle ilgili bilgiler verdi. Altunsoy şunları söyledi: “Sakat oyuncularımızdan Salih’le Bayburt maçına başladık. Müsabakanın son 15 dakikasında yorulduğunu gördük. Kendisi de bunu söyleyince oyundan aldık. Maç temposunu yakaladıkça Salih’in bu takıma büyük katkıları olacaktır. Bunun dışında Eray bize kampın son gününde katılmış bir oyuncuydu. Hazırlık maçlarında da oynatamadık. Bu müsabaka da rakibin yorulmasından sonra Eray’ı çıkardık ve Akın’ı oyuna aldık. Eray’da da maç eksikliği var. Eray ilk yarıda çok dinamik oynadı ancak enerjisini 90 dakikaya yayamadı.”

 

“FORM GRAFİĞİMİZ YÜKSELİYOR”

Takımdaki form grafiğinin gün geçtikçe arttığına dikkat çeken Altunsoy, “Son değişikliğimizi de orta sahamızda yaptık. Forvet oyuncumuzu çıkardık ve ortaya bir oyuncu aldık. Burada grafiği yükselen oyuncularımız var. Özellikle Deniz grafiğinin yükselmesi ve orta sahamızın tam istediğimiz randıma da olmasa da grafiklerinde yükselme var. Özellikle sağ kanatta Medeni-Ali ikilisinin bir birlerini daha önceden tanımış olması. Orada bize sonuç getirdiğini görüyoruz. İnşallah bunu sol kanada da yayabiliriz. Ortaya daha iyi şeyler çıkacaktır. Forvetimiz Berkay gol attı. Buda önemliydi ve golcülerin gol atması bizi mutlu etti. Tüm bunları topladığımız da oluşan şey güzel bir tablodur. Bunun dışında Selçuk’un bir sakatlığı var. Bugün antrenmana katılacak. Rıdvan’ın daha uzun bir zamana ihtiyacı var. Mert Gül il dışında tedavide. Bu arkadaşlarda geldikten sonra bize katkıları olacaktır.” Şeklinde konuştu.

 

ALTUNSOY: İYİ BİR 12’NCİ ADAMLARI VAR

Kocaelispor’la ilgili de konuşan Altunsoy, Kocaelispor taraftarının itici bir güç olduğunu söyledi. Altunsoy şunları söyledi: “İlk 5 hafta 10 puan alma gibi bir hedef koymuştuk. Bunu sizlerle de paylaşmıştık. Bu hedefi yakalama şansımız var mı? Elbette ki var. Kocaelispor içinde bir şeyler söylemek gerekirse. Kocaelispor geçen sene Bal Ligi’nden çıktı. Transfer yasakları olduğu için transfer yapamadılar. Geldikleri kadroyla devam ediyorlar. En büyük artıları onlar hiçbir zaman yalnız bırakmayan taraftarlarının verdiği coşkulu destektir. Bunun üstüne geçen hafta deplasmanda 3-0 galip ayrıldılar. Bunun da moraliyle karşımıza çıkacaklar.”

 

“AMACIMIZ 10 PUANLIK HEDEFE ULAŞMAK”

Hedefleri doğrultusunda yollarına devam ettiklerini aktaran Altunsoy, “Belli takımlar ligde, sıralama da nerede olursa olsun onlar marka takımlardır. Bu takımları marka değerleri hiçbir zaman düşmez. Vanspor, Diyarbakırspor, Sakaryaspor, Kocaelispor gibi birçok ismi aklıma gelmeyen takımların marka değerleri asla düşmez. Bunun için biz ciddi bir deplasmana gidiyoruz. Oradaki ateşli ortamın bizi de olumlu etkileyeceğini düşünüyorum. Bizde tecrübesiz ve çaylak bir takım değiliz. Bu ortamları yaşamış arkadaşımız var. Oradaki ortam inanıyorum ki bizleri olumlu yönde motive edecektir. Hedefimiz koyduğumuz 10 puanlık hedefe ulaşmak olacak. Ben gerçek mana da umutluyum. Ancak kırılgan bir takımımız var. Çok şartlandırdığımız zaman geriye düştüğünde toparlanması zor oluyor. Bu nedenle biraz daha takım üzerine şartlanmışlık istemiyorum. Müsabakaya daha rahat bir takım olarak çıkacağız. Hedefimiz Kocaeli’nden puanlarla hiç olmazsa puanla dönmek.” Dedi.

 

ANTRENMANDA RENKLİ GÖRÜNTÜLER

Teknik Direktör Altunsoy açıklamalarının ardından antrenmana başlayan futbolcuların antrenman başlangıcı güzel görüntülere sahne oldu. Antrenman öncesi takım kaptanı Ali Kurt ile Deniz Durmuş arasında yaşanan rekabet takım arkadaşlarının motive olmasını sağladı. Yere bırakılan dubalara çember atan iki takım arkadaşın arasındaki rekabet bir yandan güzel görüntülere sahne olurken diğer yandan takımın bir arada kaynaşmasına olanak sağlıyor. Oynanan oyunu kazanan Kaptan Ali takım arkadaşları tarafından büyük bir sevgiyle tebrik edilirken, oyunu kaybeden Deniz ise tüm takım arkadaşlarına baklava ısmarladı.

 

TAKIM GÖRÜNTÜSÜ UMUT VERİCİ

Oynanan oyunun ardından takım antrenmana başladı. Yapılan antrenmanın sıcak geçmesi nedeniyle ara ara su molası veren futbolcuların istekli görüntüsü ileri ki süreç için umut verdi. Takımda göze çarpan bir diğer görüntü ise oyuncuların takım olarak sergiledikleri görüntü oldu. Gerek eğlence de gerekse de antrenmanda sürekli beraber çalışan futbolcular, bir birbirlerini yönlendirmeye çalıştı. Oyuncularla sürekli diyalog halinde olan teknik direktör Namık Altunsoy ise ara ara oyuncularla bire bir görüşüp, oyunculara taktik ve tekniğin yanı sıra güven ve moral aşıladı. Sakatlığı olan Selçuk ise takımla birlikte çıktığı antrenmanda bir süre ayrı çalıştı.


ŞEHRİVAN SPOR: ÖNDER ALTINAL / ÖZEL HABER

 
Editör: TE Bilisim