ŞEHRİVAN ÖZEL: YUNUS EMRE AYKAÇ - Van Büyükşehir Belediyesi’nde yönetimin değişmesi ile birlikte, adeta sil baştan bir yapılanmaya giden Van Büyükşehir Belediye Spor Kulübü’nün son aldığı mağlubiyetin ardından ilginç bir kriz patlak verdi. Ligin ilk 7 haftasında aldığı 4 galibiyet 1 beraberlik ve 2 mağlubiyet ile ligin 3’üncü sırasında yer alırken geçtiğimiz hafta 24 Erzincanspor deplasmanından 3-0’lık şok yenilgiyle dönen takım ile ilgili tartışmalar dikkat çekti. Büyükşehir’den üst düzey bir isim yönetimi eleştirdi. Tartışması konusu olan yönetimden bir diğer isim ise yine sosyal medya üzerinden cevap verdi.

 

Başkan Abdullah Çalım başkanlığında oluşturulan yönetim yeni sezon için umut verici açıklamalarla konuşurken sezonun hemen başındaki yenilgi takımın iç sıkıntıları ile ilgili konularda yeni bir tartışmanın fitilini ateşledi. Erzincan’dan 3-0’lık şok galibiyetle dönen takımın iç yapısıyla ilgili kriz, kısa sürede farklı boyutlara ulaştı. Büyükşehir Belediyesi’nin ciddi bir destek sağladığı ve şampiyonluk yolunda desteklediği takımla ilgili Genel Sekreter Yardımcıları’ndan Mehmet Yaşar, yeniğinin ardından yönetimdeki bazı isimlere “Yönetimde yer alması doğru değil.” Şeklinde mesaj ile gönderme yaptı.

 

SOSYAL MEDYA GÖNDERMELERİ İLE BAŞLAYAN TARTIŞMA

Sosyal medyada yapılan bu paylaşımın ardından Vanspor yönetiminden henüz ligin başında alınan bu mağlubiyetin moral bozmaması gerektiği açıklaması gelirken, ikinci flaş gelişme ise yönetimde yer alan Van Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Nevzat İnanç’ın sosyal medya paylaşımları ile yaşandı. İnanç ise, Yaşar’ın paylaşımındaki ismin kendisi olduğu kastıyla paylaştığı mesajda: “Şahsımın reklama ya da kamuoyu önünde poz vermeye ihtiyacı yoktur.” Dedi. Daha önce de yönetimde yer alan isimlerden birinin FETÖ’den tutuklanması ile gündeme gelen yönetimdeki bu durum krizin ayak sesleri olarak yorumlanırken gözlen bundan sonra yaşanacak olan gelişmelere çevrildi.

 

MAĞLUBİYET SONRASI OLAY MESAJ!

Türkiye 3. Lig 2. Grup’ta yer alan Vanspor’un 3’üncü sıradayken aldığı 3-0’lık mağlubiyet kriz yarattı. Ciddi emekler ve paraların harcandığı, ligin en kaliteli kadrolarından biri olarak lanse edilen Vanspor’da mağlubiyetle birlikte 7’inci sıraya gerileyen takımın durumu ilginç bir tartışmanın da fitilini ateşledi. Teknik direktör ve farklı konularda eleştirilen takımla ilgili en ilginç yorum ise Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcılarından Mehmet Yaşar tarafından yapıldı.

 

 

MEHMET YAŞAR: TAKIMA KATKISI VARSA BİZE BUNU ANLATSINLAR!

Maçın ardından bir mesaj paylaşan Mehmet Yaşar, facebook üzerinden yönetimle ilgili flaş bir eleştiri paylaştı. Yaşar, paylaşımında şu ifadeleri kullandı: Futbolcu, Hoca gibi Yönetimin de önemli olduğuna inanıyorum. Abdullah Çalım Beye tam destek verecek bir ekibin iş başında olması gerekir. Takıma ekonomik katkı sunacak insanların yönetimde yer alması çok önemlidir. Yönetimde olan bir kısım insanların bu güne kadar takıma sundukları maddi ve manevi bir katkıları varsa bunu bize anlatsınlar.”

 

 

SADECE POZ VERMEK VE LİSTEDE YER ALMAK DOĞRU DEĞİL!

“Bütün sıkıntıyı Büyükşehir üstlenirken, birilerinin Sadece poz vermek ve listede yer almak için bu yönetimde yer alması asla doğru değildir. Yaptığımız harcamalar şampiyonluk içindir. Birilerinin keyfi için bu harcamalar yapılmıyor. Bence herkes üzerine düşeni yapmalıdır. Buna metal yorgunluk mu denir başka bir isim mi bulunur artık onuda yönetim düşünsün. Bu takım birilerinin hatırına ve saltanatına kurban edilmemelidir. Bu takımın şampiyon olmasını istiyoruz. Bunu talep etme hakkımız var. Bunun içinde neler çektiğimizi herkes biliyor.”

Mehmet Yaşar’ın bu açıklamasından sonra kimin kastedildiği ile ilgili soru işaretleri oluştu. Yönetimle ilgili eleştirinin üzerinden kısa bir süre geçmeden yönetimde yer alan flaş bir isimden yine sosyal medya üzerinden cevap geldi. Van Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Nevzat İnanç da aynı şekilde sosyal medya üzerinden yazdığı mesajda dolaylı olarak Mehmet Yaşar’a göndermelerde bulundu.

 

 

İŞTE İNANÇ’IN O MESAJLARI!

Mensubu olmaktan büyük Onur duyduğum Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü öncelikle insan odaklı çalışan Hem eğitimci, hem işletmeci, hem yatırımcı ve hemde organizatör olma özelliğini taşıyan nadir kuruluşlardan biridir. Bu özelliklerinin gereğini fazlasıyla yerine getiren ve yılda yaklaşık 1500 faaliyet ve organizasyona başarıyla imza atan, Sportif başarıyla ülke genelinde ve bölgede hatırı sayılır bir yere sahip ilimiz önemli oranda ulusal ve uluslararası dereceler elde etmiş, Olimpiyatlara sporcu göndermiş Dünya Avrupa Balkan Türkiye dereceleri almış yaklaşık 80i milli 37000 lisanslı 8000 faal sporcuya sahiptir. Ayrıca ülke genelinde en fazla Gençlik Merkezi sayısına ulaşan ilimizde mevcut 9 Gençlik Merkezimizde hizmet vermeye devam etmekteyiz. Bu Gençlik Merkezlerimiz yaklaşık 20000 üyeye ulaşmış ve bu gençlerimiz yerel bölgesel ve ülke geneli çok sayıda projelerden faydalandırılmıştır. Bu bağlamda Gençlik Merkezlerimizde son bir yılda yaklaşık 82000 gence ulaşılmış ve 17000 gencimizin faaliyetlerden faydalanması sağlanmıştır. Tüm bu verileri yetersiz görmekte ve bu rakamları daha da yukarıya çekmek için arkadaşlarımızla azami gayreti göstermeye devam etmekteyiz.”

 

 

İNANÇ: POZ VERMEYE İHTİYACIMIZ YOKTUR!

“Yukarıda kısaca değinmeye çalıştığım kurumumuza ait tüm veriler zaten sürekli Van gündeminde olup kamuoyumuzun bilgisi dahilindedir. Bu arada kurumumuza ait çalışmalarımızı her daim yakından takip eden ve bunu kamuoyunun gündemine taşıyan değerli basınımıza da teşekkür ediyoruz. İnsan odaklı oldukça yoğun olan faaliyetlerimizi de tarafımıza tevdi edilen tüm görevleri de layık-ı vechiyle yerine getirmeye çalışıyoruz. Bütün bu çalışmaları yürütürken kurumumuzun ilimizdeki en üst yöneticisi olarak gerek şahsım gerekse tüm çalışma arkadaşlarım. Bu eğitim yatırım faaliyet organizasyon ve başarıları basın ve sosyal medya aracılığıyla kişileri değil sadece faaliyetleri ve başarının sahiplerini önceleyen ve kişisel değil kurumsal sosyal medya adreslerini kullanarak bilgi ve haber paylaşımında bulunmaya azami özeni gösterdik. Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü olarak bunca yoğun faaliyetlerin altında bireylerin değil Gençlik Spor ailesinin imzası vardır. Gençlik Spor ailesi olarak başta şahsım olmak üzere bizlerin bundan öte reklama ya da kamuoyu önünde poz vermeye ihtiyacımız yoktur.” İnanç ardından da: “Er Kişi odur ki! Hesabî değil hasbîdîr Ve dahi harbîdîr... Ama nerdeee! Zamane, Koltuk sevdası... Sadece gözü değil, Kalbide karartıyor.” Mesajını paylaştı.

 

BİR AÇIKLAMA DA VANSPOR’DAN!

Öte yandan, alınan mağlubiyetin ardından başlayan tartışmalardan sonra bir açıklama da Vanspor cephesinden gelmiş, yönetim yaptığı açıklamada taraftara takımı destekleme çağrısında bulunmuştu. Tartışmaların başlamasıyla birlikte yapılan açıklamada Vanspor yönetimi şu ifadeleri kullanmıştı: “Van Büyükşehir Belediyespor, yönetimi olarak göreve geldiğimiz 25.03.2016 tarihinden itibaren spor kamuoyunun da hak vereceği şekilde şehirde futbol anlamında çok iyi bir hava yakaladık.  Geçen süre içersin de ben ve tüm yönetim kurulu üyelerim beraber uyum içersin de geceli gündüzlü yoğun bir mesai harcayarak iyi bir takım oluşturma gayreti gösterdik. Bu hususta yönetim kurulu olarak tam bir uyum içindeyiz ve aynı şevkle çalışmalarımızı yürütmekteyiz.”

 

“KALİTEMİZ VE KADROMUZ TARTIŞILMAZ!”

“Biz bu yıl yeni bir takım kurmaya, yeni bir yapılanmaya yöneldik ve bunu yaparken de vasat bir takım kurgusundan bahsetmedik. Tam aksine büyüklerimizin bize verdiği yetkiye dayanarak hedefi olan bir takım kurmaya çalıştığımızı da açık açık kamuoyuyla paylaştık. Takımımızın şu ana dek oynadığı maçlarda aldığı sonuçlardan çok ortaya koyduğu performans da tüm kamuoyunca kabul edileceği gibi son yıllarda kurulan kadrolar içerisindeki en iyi kadro olduğudur. Gerçek şudur ki gelinen noktada kurduğumuz takımın kalitesi tüm spor kamuoyunda özellikle 3. Lig’lerde tartışılmaz bir kadro kalitesine sahip olduğu ortadadır.”

 

 

“ERZİNCAN MAÇIYLA HERŞEY BİTMEDİ”

“Bununla beraber 3. Lig’lerde mücadele eden 54 takım içersin de hedefe oynayan ve bize oranla çok daha yüksek maliyetlerle kadrolar oluşturan çok sayıda takımın aynı gurupta bir araya gelmesi kaçınılamaz bir gerçektir.  Dolayısıyla zorlu grubumuzda her takım bir galibiyetle bir haftada 3-4 basamak yukarı çıkabildiği gibi aynı şeklide geriye de düşebiliyor.  En son deplasmanda oynadığımız Erzincanspor maçındaki kayıp bizleri derinden üzmüş ve gerekli tedbirleri alma noktasında harekete geçirmiş olmakla beraber, bu maçla herşeyin bitmediği ve zorlu bir deplasmanda alınan mağlubiyetin zaman zaman olabileceği gerçeğidir.”

 

TAKIMA DESTEK VERMEYE DAVET EDİYORUZ

“Kentimizin yegane profesyonel takımı olan Van Büyükşehir Belediyespor kadrosuna uzun lig maratonunda güvenimiz tamdır. Takımımızın ilerleyen haftalarda daha iyi sonuçları elde ederek hak ettiği yeri bulacağına inancımız tamdır.  Bütün bunlarla beraber yönetim kurulumuzun da yekvücut olarak varsa eksiklikler üzerinde de çalışarak bunları aşacağımıza inanıyoruz.  Tüm taraftarlarımızın ve spor kamuoyunun, spor adamlarımızın dahası Büyükşehir Belediye Vansporla ilgili söyleyeceği ve düşünceleri olan herkesi asıl görmek istediğimiz yerde yani olmaları gereken tribünlerde yerlerini alarak takımı desteklemeye davet ediyoruz.”

Editör: TE Bilisim