Van Büyükşehir Belediyespor, kulübün ismi kullanılarak iş adamlarından para toplayan dolandırıcılara karşı uyarıda bulundu.

 

Kulüpten yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: "Kulübümüze intikal eden şifahi şikayet ve duyumlara göre; bazı şahısların işadamlarımıza telefonla veya sosyal medya üzerinde ulaşarak 'Vanspor'a yardım' adı altında bağış talep ettikleri öğrenilmiştir. Kulübümüzce yapılacak sosyal amaçlı organizasyonlar için işadamlarımızdan yapılabilecek yardım talebi, mutlak süratle yüz yüze yapılabilmektedir. Bu sebeple, Twitter'da @vanbelediyespor Facebook'ta @vanbuyuksehirbelediyespor ve İnstagram'da @vanbelediyespor resmi hesapları dışında sosyal medya hesaplarımız da bulunmamaktadır. Van Büyükşehir Belediyespor'a gönül verenlerin telefon veya sosyal medya üzerinden açılmak suretiyle işadamlarımız ve vatandaşlarımızdan yardım talebinde bulunan kişilere itibar edilmemelidir.


Kulübümüzün adını kullanmak suretiyle kendilerinden yardım veya bağış talebinde bulunulan işadamlarımızın veya vatandaşlarımızın, mağduriyet yaşamamaları için dikkatli olmaları gerekmektedir.


Tereddüt yaşanması halinde ise, kulübümüzün 0432 222 32 62 numaralı telefonundan durumu teyit etmeleri, bu teyidi yapmadan da asla bir hesaba para yatırmamaları, gerekirse durumu güvenlik birimlerine bildirmeleri, dolandırıcılık olayı ile karşı karşıya kalmamaları açısından önem arz etmektedir. Kamuoyunun dikkatine ve bilgisine saygıyla duyurulur.”

Editör: TE Bilisim