ŞEHRİVAN GÜNCEL: ÖNDER ALTINAL - Van Büyükşehir Belediyespor daha önce aldığı Olağan Genel Kurulu kararı kapsamında dün yeni yönetimi seçti. Aralarında birçok işadamının yer aldığı yeni yönetim “patronlar kulübünü” andırıyor. İşte yeni yönetim...

 

22 Aralık tarihinde kongre kararı alan Van Büyükşehir Belediyespor kulübü, dün Olağan Genel Kurulu gerçekleştirildi. Geçtiğimiz sezonun sonlarına doğru göreve getirilen Abdullah Çalım ve ekibi dün görevini devretti. Van Büyükşehir Belediyespor’un yeni yönetimi ise önemli isimlerden oluştu. İşadamı Servet Yenitürk, Bedrettin Gökçenay, Zabıta Daire Başkanı Osman Sevinç gibi çok sayıda önemli ismin yer aldığı yeni yönetim görevi de dün resmen aldı. Yeni yönetim Van Büyükşehir Belediyespor’a ne katkı sağlayacağı ise önümüzdeki süreçte belli olacak.

 

 

ÇALIM: BORÇLARI ÖDEMEYE BAŞLADIK

Gerçekleştirilen Olağan Genel Kurulda konuşan Van Büyükşehir Belediyespor Bakanı Abdullah Çalım ilk olarak yaptıkları çalışmalar hakkında bilgiler verdi. Çalım 2016-2017 sezonunun son 5 maçında göreve getirildiklerini söyledi. Çalım şunları söyledi: “Görevimizin ağır olduğunu biliyorduk. Yönetim kurulu olarak bir araya geldik ve çözüm önerilerini sunduk ve birlikte karar aldık. Bahse konu sezonda birçok sorun konu ile hemhal olduk. Bu sorunlar aslında 1 yılın sorunları değildi. Yılların birikimiyle gelen sorunlardı. Büyük ölçüde bu sorunların üstesinden geldik. İlk baktığımız tabloda SGK ve vergi dairesinin biriken borçlarının nasıl ödeneceğiydi. Defalarca hem vergi dairesi hem de SGK borçların yapılandırılmış ancak ödeme yapılmamıştır. Bizler bu konuyu ciddiye alarak yeniden yapılandırma yaptık. Bugün kadar yapılandırmada ödemeler bugüne kadar yapıldı.”

 

115 GENÇ ÜNİVERSİTELİ OLDU

Altyapı takımları ve BEYSO tarafından verilen eğitimler hakkında da konuşan Çalım, “2016-2016 yılı sezon sonuna kadar devam eden süreçte gerek yeni gerekse de eski sporcuların borçlarını ödedik. Altyapı takımlarımız 300’ü aşkın sporcu ile faaliyet gösterdiğimiz gibi U13, U14, U15, U16, U17 ve U19 takımları mevcut olup antrenörleri bulunmakta. Kadınlar Voleybol takımlarımız 3 antrenör eşliğinde faaliyet yürütüyor. Yine uzun süredir faaliyeti gösterilmeyen atletizmde faaliyetler yürüttük. Bu çalışmalar devam ediyor. Ayrıca Van Büyükşehir Belediyesinin büyük katkılarıyla kulübümüz bünyesinde ücretsiz Beden Eğitimi ve Spor Akademisi (BEYSO) kursları 7 eğitmen denetiminde açılmış ve 115 genç çeşitli üniversitelere yerleşmiştir.” Şeklinde konuştu.

 

KULÜP TESİSİNDE NELER YAPILDI?

Tesiste yapılan çalışmalar hakkında da bilgiler veren Çalım şöyle konuştu: “15 yıl önce belediyemize ait olan spor tesislerinde her dönem seçilen yönetim kurullarında çeşitli düzenlemeler yapılmış. Ancak bizler bu kulübünde geleceğini düşünerek sadece rutin yıllık bakım yapmaktansa eksikleri görüp bunları kısa sürede çözdük. Öncelikle tesiste oda eksiklikleri giderilmiştir. Sporcu odalarının tamamı yenilendi. Ayrıca futbolcu giriş koridoru oluşturuldu ve bina komple yenilenmişti. Tesiste uzun süren bu yana yaşanan telefon ve fax hatlarını sorunları çözülmüştür. Aynı şekilde internet sorunu da çözülmüştür. Bölgemizde yaşanan elektrik kesintilerinden dolayı ciddi sorunlar yaşanıyordu. Enerji sorunu alınan jeneratör ile giderilmiştir. Tesiste önemli bir çalışma olan çevre aydınlatılması da yapıldı. Aydınlatma sonrası gece antrenmanı yapılmıştır. Tesiste çevre düzenlemesi, tel örgüler yapıldı. Daha önce kulüpte sadece hayali kurulan fıtness salonu kulüpte hizmete açılmıştır. Bu anlamda emeği geçen başta Sayın Valimiz ve Büyükşehir Belediye Başkanımız Murat Zorluoğlu ve diğer tüm belediye çalışanlarına teşekkür ediyorum.”

 

 

“ESKİ TAKIMLA DEVAM ETMEK İSTEDİK AMA...”

Yeni sezona var olan takımla devam etmek istediklerini ancak bunun olmadığını söyleyen Çalım, “Yeni sezona başlarken var olan kemikleşmiş futbolcu grubu ile devam etmek istedik. Yapılan görüşmeler kapsamında birçok oyuncu gitmek istedi birçoğu ise yüksek paralar istedi. Bizde kulüp menfaatleri kapsamında yeni bir takım kurma kararı aldık. 1, 2 ve 3. Liglerde futbol oynamış futbolcular ile anlaştık. Çok iyi bir takım kurduğumuza inanıyorum. Devre arasında yapılacak olan transfer ile sezon sonunda başarıya ulaşılacağına inanıyorum.” Dedi. Başkan Çalım daha sonra kulübün gelir, gider ve toplam borçları hakkında bilgiler verdi.

 

BELEDİYEDEN ALINAN BORÇLAR

Önceki Yönetimin Aldığı Borç: 413.000 TL

Mevcut Yönetim Aldığı Borç: 646.500 TL

Toplam Alınan Borç Para: 1.059.500 TL

Yönetim Tarafından Ödenen Borçlar: 702.000 TL

Kalan Toplam Borç: 357.0000 TL

 

 

GELİRLER

25.03.2017 Tarihli Olağanüstü Kongre Hesap Bakiyesi: 1.367.055 TL

Alınan Bağışlar Toplamı 3.870.000 TL

Türkiye Futbol Federasyonu Gelirleri Toplamı: 642.888 TL

Spor Toto (İDDİA) Gelirleri Toplamı: 818.068 TL

Stat Bilet Hasılat Gelirleri Toplamı: 25.811 TL

Türkiye Voleybol Federasyonu Gelirleri Toplamı: 10.250 TL

Türkiye Hentbol Federasyonu Gelirleri Toplamı: 5.000 TL

VASKİ Gelirleri Toplamı: 30.000 TL

Diğer Gelirler (Bonservis, Forma, Reklam Kampanyası): 221.615 TL

 

GİDERLER

2016-2017 Futbol Sezonu Teknik Heyet ve Futbolcu Ödemeleri: 574.263 TL

2017-2018 Futbol Sezonu Teknik Heyet ve Futbolcu Ödemeleri: 2.734.749 TL

SGK ve Vergi Dairesi Ödemeleri: 365.788 TL

Spor Malzemeleri Ödemeleri: 128.697 TL

Seyahat, Konaklama, Gıda ve Yemek Giderleri: 658.856 TL

Sağlık Hizmeti Ödemeleri: 54.621 TL

Mahkeme ve Noter Ödemeleri: 29.833 TL

Tesis Giderleri (Mobil, TV, Beyaz Eşya, Yatak, Çim Makinaları, Mutfak): 149.998 TL

Banka İşlem Ödemeleri (Senet Ödemeleri): 44.415 TL

Lige Katılım ve Lisans İşlemleri: 53.420 TL

Bonservis ve Kiralama Ödemeleri: 53.420 TL

Güvenlik Hizmetleri Ödemeleri: 18.500 TL

Diğer Çeşitli Giderler (Kargo, Fatura) Ödemeleri: 7. 768 TL

Tutanak Karşılığı Yapılan Ödemeleri (Tüm Genel Giderlerde Kullanılan): 139.015 TL

EFT, Havale Masrafları Ödemeleri: 2.206 TL

Ödeme Fişleri ile Yapılan Giderler: 36.896 TL

Gider Makbuzu ile Yapılan Giderler: 4.295 TL

Alınan Borçlara Karşılık Önceki Dönem Borçlarına Ödenen: 55.500 TL

Dışardan Gelmesi Gereken Fatura ve Belgeler Ödemesi: 18.227 TL

Toplam Gider: 5.227.462 TL

 

Banka Hesabında Kullanılmak Üzere Bulunan Bakiye (Vakıfbank): 322.546 TL

Banka Hesabında Kullanılmak Üzere Bulunan Bakiye (Halkbank): 75.000 TL

 

 

TÜM DÖNEMLERE AİT KULÜBÜMÜZ BORÇLARI

Piyasaya (Esnafa) Olan Borç Toplamı: 1.249.733 TL

SGK ve Vergi Dairesine Olan Borç Toplamı (Yaklaşık): 1.400.000

Alınan Borç Paradan Kalan Toplam Borç: 357.500 TL

2016-2017 Sezonundan Kalan Futbolcu Alacakları Toplamı: 75.721 TL

2017-2017 Sezonu 1. Devresinden Kalan Futbolcu Alacakları: 856.875 TL

 

YALÇIN: EMEKLERİ BÜYÜKTÜR

Çalım’ın arından konuşan Van Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Mustafa Yalçın ise dilek ve temennilerini dile getirdi. Yalçın, “Spor Kulüpleri bir şehrin ve her kesimin ortak paydasıdır. Her zaman süreklilik, dinamiklik ve heyecan ister. Büyükşehir Belediyespor Kulübünde 2017 Mart ayında yaptığımız genel kurulda yeni yönetim seçildi. Bu yönetim başarıya ulaşmak için ellerinden gelen gayreti gösterdi. Kulübün iş adamlarının desteğine her zaman ihtiyacı vardır. Bu bütün her şehirde böyledir. Vanlı İş adamlarımız Servet Yenitürk ile birlikte bu işte varız, elimizi taşın altına koymaya hazırız dediler. Bu iş adamlarımız kentin en zor zamanlarında Van’ı terk etmemiş iş adamlarıdır. Bu nedenle de emekleri büyüktür. Önceki yönetim kurulundaki arkadaşlarımıza teşekkür ederek, yeni yönetime başarılar diliyorum.”

 

YENİ BAŞKAN NELER SÖYLEDİ?

Genel Kurulunda son olarak yeni başkan Servet Yenitürk ise, “Bu aldığımız görev çok ağır bir görevdir. Bizleri hiç kimse davet etmedi. Bizler kendi isteğimiz ile bizi bizden daha çok düşünen Vanspor’u bizden daha çok düşünen Van Valimiz Murat Zorluoğlu ve Genel Sekreterlerin çabalarını gördükten sonra, biz iş adamları olarak bir istişare sonucunda gönüllü olarak böylesi bir işin içine girdik. Biz iş adamları olarak Vali Bey’e bu teklifi götürdük ve sonrasında bu görevi alabileceğimiz söyledik. Bu teklifimizi saygı ile karşıladılar buradan kendilerine teşekkür ediyorum. Bu zamana kadar Vanspor’a emeği geçen herkese ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Mevcut Yönetimimiz gerçekten zor bir görev almışlardı ve bu güne kadar geldiler. Bizlerde bundan sonraki süreçte elimizden gelen her türlü çabayı, maddi ve manevi desteği sunacağız.” İfadelerini kullandı. Genel kurulun ardından Van Büyükşehir Belediyespor Kulüp Tesislerinde eski yönetim, yeni yönetime görevi resmen devretti. Eski Başkan Abdullah Çalım yeni başkan Servet Yenitürk’e Van Büyükşehir Belediyespor atkısı hediye etti. Devir törenine Van Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Mustafa Yalçın’da katıldı.

 

İŞTE YENİ YÖNETİM

Yönetim Kurulu: Servet Yeni Türk, Aslan Bayram, Bedrettin Gökçenay, Abdulkahar Eraslan, Bilal Emre Yörük, Mehmet Biçer, Senar Kaplan, Murat Beyaz, Osman Sevinç, Nizamettin Ağar.

Denetim Kurulu: İsmail Say, Sıddık Kırmızıkaya, Ferhat Atacan.

Disiplin Kurulu: Ekrem Yalçın, Ahmet Bilici, Soner Haşimoğlu.

Editör: TE Bilisim