Van Su ve Kanalizasyon İdaresi (VASKİ) Genel Kurul Toplantısında gündeme alınan önergeler karara bağlandı. Yazılı olarak verilen önergelerden biri de inşaat ruhsatı bulunmayan yerlere ''şartlı abonelik'' konusu oldu. Meclis bu konuyu detaylı olarak ele alıp görüşmelere başladı.

 

Büyükşehir Belediyesi Meclis Başkan Vekili Cahit Bozbay Başkanlığında toplanan Genel Kurul toplantısına İlçe belediye eş başkanları, meclis üyeleri ve VASKİ Daire Başkanları katıldı. Gündeme açılış ve yoklama ile başlayan Cahit Bozbay, gündeme alınan önergenin kurumlar arası ayrımcılığın açık bir göstergesi olduğunu belirtti. Bozbay, ''Ruhsatsız olan yerlere elektrik aboneliği, doğal gaz aboneliği yapıldığında kimse dava etmezken, söz konusu dahi olmazken, aynı durumda su aboneliği yapılınca davalar açılıyor.  Partili belediyelerimizin bu gibi durumlarda ağır ceza mahkemelerine varan durumlar söz konusudur. Yine partili belediyelerimizin çalışmalarını ve bizleri yıldırma politikası uygulayarak istenildiği anda müfettiş istenilerek denetim yapılıyor. Bu işlerle uğraşan kişiler okumuş olsalardı yıldırma politikalarına karşı ne zorluklardan bu duruma geldiğimizi bilirlerdi." Dedi

 

Yapılan tartışmalar sonrası inşaat ruhsatı bulunmayan yerlere bazı şartları yerine getirilmesi dâhilinde ''Şartlı su aboneliği'' verilmesi kabul edildi. Önerge doğrultusunda kabul edilen 'şartlı abone ye göre mevcut su rarifesinin yüzde 15 fazlasıyla ücretlendirme, idare uygun gördüğünde aboneliğin feshedebilecek gibi şartların da uygulanması önergede kabul edildi. 

Editör: TE Bilisim