Van Büyükşehir Belediyesi'nin bu hafta başlattığı 'Yerel Demokrasi Günleri' kapsamında 35 kent gönüllüsü öğrenci belediyeyi ziyaret ederek, belediyenin çalışmaları hakkında bilgi aldı.

 

Van Büyükşehir Belediyesi'nin bu hafta başlattığı 'Yerel Demokrasi Günleri' kapsamında Halkla İlişkiler Müdürlüğü organizasyonuyla 35 kent gönüllüsü öğrenci belediyeyi ziyaret etti. Yüzüncü Yıl Üniversitesi'nde okuyan ve aynı zamanda Van Büyükşehir Belediyesi Kent Gönüllüsü olan 35 öğrenci belediye girişinde Genel Sekreter Yardımcısı Erhan Aksoy tarafından karşılandı. Belediye binasının tüm birimlerini tek tek gönüllülere tanıtan Aksoy, belediyenin daha önce birçok binada halka hizmet ettiğini ancak bu yıl itibariyle Van'a yakışır bir bina yaparak, tüm birimlerin bir arada hizmet vermesini sağladıklarını aktardı.

 

GÖNÜLLÜLER BELEDİYE MECLİSİNİ DE ZİYARET ETTİ

Daha sonra belediyenin tüm birimlerini gezen gönüllüler, ardından meclis salonuna geçti. Meclis salonunda da Genel Sekreter Sedat Töre ve Belediye Meclis Başkanvekili Cahit Bozbay, gönüllülere birer sunum yaptı. Meclis çalışmalarını anlatan Bozbay, bu ay içerisinde kayyum ile birlikte gelen ve özel harekât polisleri tarafından meclisin baskı altına alındığını iddia etti. Meclisi düzenleyen yasalarda sadece seçilmiş üyelerin meclise gelebileceğini aktaran Bozbay, Van'daki belediyelere atanan 4 kayyumun meclise gelerek toplantılara katıldıklarını söyledi. 15 Temmuz'da TBMM'ye yapılanın aynısının bugün belediyenin meclisine yapıldığını aktaran Bozbay, bunu kabul etmenin mümkün olmadığını söyledi. Bozbay'ın ardından Genel Sekreter Sedat Töre, belediyelerin kuruluş aşamaları ve sorumluluğunda olduğu çalışmaları aktardı.

 

HER HAFTA FARKLI MAHALLERDEN VATANDAŞLAR AĞIRLANACAK

Mecliste yapılan konuşmaların ardından toplantı salonuna geçen gönüllülere, Van Büyükşehir Belediyesi'nin 2016 yılında yaptığı çalışmalar slayt şeklinde aktarıldı. Sunumun ardından gönüllüler, belediye ile ilgili öneri ve şikayetlerini dile getirerek, kent ile ilgili yapılması gerekenleri dile getirdi. Program verilen kokteyl ve fotoğraf çekiminin ardından sona erdi. Belediyenin başlattığı 'Yerel Demokrasi Günleri' kapsamında her hafta farklı mahallelerden vatandaşlar belediyede ağırlanacak, gelen vatandaşlara hem belediyenin birimleri tanıtılacak hem de belediyenin çalışmaları aktarılacak. 

Editör: TE Bilisim