Vangölü Gazeteciler Cemiyeti, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle bir mesaj yayınladı.

Cemiyetten yapılan açıklamada, “10 Ocak 1961, basında çalışanların haklarına ilişkin 212 sayılı yasanın uygulanmaya başlandığı gündür. Bu yasa, basın emekçilerinin sigortalı çalışmasını, işten çıkarılmaları durumunda ihbar ve kıdem tazminatlarının ödenmesini, yıllık ve haftalık olmak üzere belirlenen tarihlerde izin yapmalarını ve belki en önemlisi de gazetecilik faaliyetlerini özgürce yürütmelerini güvenceye bağlamaktaydı.


Günümüzde gazetecilerin çalışma ve yaşama koşulları ile mesleki yeteneklerini geliştirme ve mesleklerini özgürce yapma olanakları bakımından 1961’den daha iyi haklara sahip değildirler. Bu nedenle meslektaşlarımız açısından bir bayramdan, bir kutlamadan söz edilemez. 10 Ocak’lar ve 24 Temmuz’lar bayram değil, dayanışma günleridir. Bu nedenle sektörümüzde başta özgürlükler olmak üzere çeşitli sorunlar yaşanmaktadır. Basın özgürlüğü ve bu özgürlüğü kapsayan ifade özgürlüğü, demokratik yaşamın olmazsa olmazıdır. Özgür basın, demokrasinin yaşamasını ve gelişmesini sağlayan kurumların başında gelmektedir.
Halkın sesi olma görevini üstlenen bağımsız ve özgür basın, düşünce özgürlüğünün de en etkili aracıdır. Çağdaş demokratik toplumlarda halkın haber alma hakkı basın ve ifade özgürlüğüyle mümkündür. Gerçek anlamda 10 Ocak Basın Bayramı’nı kutlayabileceğimiz günlerin gelmesi dileğiyle Vangölü Gazeteciler Cemiyeti olarak tüm çalışan gazetecilerin gününüzü kutluyoruz” denildi.

Editör: TE Bilisim