Erciş’te Alpaslan Türkeş İlkokulu’nun okul öncesi öğrencilerine ait onlarca malzeme kimliği belirsiz kişiler tarafından çalındı. Alçakça bir hırsızlıkla öğrenci velilerinin binbir zorlukla aldığı boya ve diğer kırtasiye malzemeleri çalınan okulun öğretmeni adeta isyan etti. 8 bin lira değerinde malzemelerin çalındığını ifade eden okul öncesi öğretmeni Serhat Kula, çocukların bu malzemeleri çok zor şartlar altında aldıklarını dile getirdi. Kula, çocuklara vereceği bir cevabının olmamasından yakınarak, çalınan malzemelerin yeniden toplanması için yardım çağrısında bulundu.

 

“SULU BOYALARA KADAR HER ŞEYİ ALMIŞLAR”

Van’ın Erciş İlçesinde Alpaslan Türkeş İlkokulu’nun ana okul öncesi öğrencilerine ait 8 bin lira değerinde malzeme çalındı. İlkokulun okul öncesi öğretmeni Serhat Kula, öğrencilerinin zor şartlar altında aldığı malzemelerinin yeniden toplanması için yardım çağrısında bulundu.

Kula önce sosyal medyadan sitem ettiği hırsızlıkla ilgili hırsızlık vakasını paylaştın. Şehrivan olarak görüştüğümüz okulun öğretmeni Serhat Kula, o olaydan sonra yaşananları anlatırken yürek burkan manzaraları da gazeteniz aracılığı ile paylaştı. O öğretmen hırsızlık olayını şöyle anlattı: “Pazartesi günü gece saatlerinde pencerenin korkuluğunu söküp içeri girmişler. Ben, öğrencilerim ve velileri ile zor şartlar altında aldığımız onca malzemeyi alıp götürmüşler. Sulu boyalara kadar her şeyi almışlar. Teknolojik eşyalarımızın hepsini almışlar. Ortalığı dağıtmışlar. Öğrencilerimle birlikte o kadar uğraş verdik, aldık onca malzemeyi. Ama en zor olanda ailesinin durumu olmamasına rağmen zor şartlar altında aldığımız eğitici setlerimizin çalınması. Sabah okulu o halde görünce ne diyeceğimi bilemedim. Emniyeti aradık, gelip parmak izi aldılar. Çalışmaları hala devam ediyor. Milli eğitime de haber verdik. Bekliyoruz bizde öyle. Sağ olsunlar iyi niyetli insanlarımız yardımımıza koştu. Sizden bize destek olduğunuz için teşekkür ediyorum.”

 

“ÖĞRETMENİM ARTIK OKULA GELMEYECEK MİYİZ?”

Sabah bir velinin geldiğini ve ağlayarak ‘Ben ne zorluklarla o malzemeleri aldım. Ne yapacağız biz şimdi’ söyleminden çok etkilendiğini belirten Kula, “Çocuklardan birinin ağlayarak ‘Öğretmenim artık okula gelmeyecek miyiz' demesi yaşadığım en duygulu anlardandı. Hepinizden bir parça istiyorum, çok değil sadece bir parça istiyorum. Sınıftan 8 bin liralık malzeme götürülmüş. Bunun 4 liralık kısmı çocuklara aldırdığım malzemelerdi, sizden çocukların kırtasiye malzemelerini istiyorum. Götürülen malzemeler 20 adet sulu boya 20 adet kuru boya 20 adet keçeli kalem 20 adet pastel boya 20 adet parmak boyası 20 adet kalemlik içindeki kalem makas kalem tıraş silgi ile 10 adet klasör 20 adet a4 top kâğıdı Ve diğer tüm kırtasiye malzemeleri Fon kâğıdı grafon, eva, mukavva, yüz boyası, renkli bantlar vs. Çocukların 60 şar lira verip aldıkları 12 adet okul öncesi 10 adım seti Sınıftaki tüm eğitici materyaller oyuncaklar ve bloklar. Anlayacağınız sınıfta hiçbir şey kalmamış Ve ben çocukları haftaya sınıfa aldığımda onlara bir cevabım olsun istiyorum. Bunu tek başıma 5 günde yetiştiremem, hepinizden 1 parça istiyorum. Kargo ile okul adresine yollayabilirsiniz.” İfadelerini kullandı.

 

“HİÇ ACIMADAN KULLANDIĞIMIZ BOYALARI DAHİ ALMIŞLAR”

Öğretmen Serhat Kul’a sesini duyurmak için son zamanların en çok kullanılan sosyal medya da küçük bir mesaj yayınlamıştı. Kula yayınladığı mesajda, “Bu mesajı çocuklar için yazıyorum Van Erciş Alpaslan Türkeş ilkokulunda okul öncesi öğretmeniyim. Bu sabah korkunç bir manzara ile karşılaştım okul kapısını açtığımda. Sınıfın penceresinden içeri girmişler ve sıfırdan var ettiğimiz tüm malzemeleri götürmüşler. Sınıfın her tarafında öğretmen öğrenci veli emeği vardı. Çocuklara aldırdığım boyalardan peçeteye kadar tüm kırtasiye malzemelerini ve eğitici setleri götürmüşler. Hiç acımadan kullandığımız boyaları dahi almışlar. Projeksiyon bilgisayar tüm malzemeleri götürmüşler. Ama kapıdan girdiğimde aklıma ilk gelen çocukların malzemeleri ve onlara ne diyeceğim sorusuydu.” Dedi.  


ŞEHRİVAN YAŞAM: MERAL YILDIZ – ERDAL ERBAŞ / ÖZEL HABER

 
Editör: TE Bilisim