Sözleşme makamının Çalışma ve Sosyal Güvenlik Başkanlığı ile Avrupa Birliği Koordinasyon Daire Başkanlığı olan S.S. Yaşam Kadın Çevre Kültür ve İşletme Kooperatifi tarafından yürütülen sektörel yatırım alanlarında genç istihdamının desteklenmesi hibe programı kapsamında "Genç İstihdamın Turizm Sektöründe Yaygınlaştırılması" projesi kapsamında Van’da eğitim merkezinin açılışı yapıldı. 1 Mart 2016 tarihinde uygulanmaya konulan projenin süresi 12 ay olduğu değerlendirildi. Projenin genel hedefleri hakkında bilgi veren YAKA-KOOP aktivisti Şengül Dağtekin, Van'da genç istihdamın desteklenmesi ve genç işsizlik oranını azaltılarak daha çok kişinin istihdam edilmesi için başlattıklarını ifade etti.

 

“GENÇ İSTİHDAMINI DESTEKLEYİCİ PROFİL ÇIKARMAYI HEDEFLİYORUZ”

Dağtekin projenin aynı zamanda özel bir hedefi de olduğunu dile getirdi. Dağtekin projenin özel hedeflerini şöyle sıraladı: “Van ilinde turizm (otel ve rezervasyon hizmetleri, restoran hizmetleri vb.) sektörde gençlerin istihdam edilebilirliğini artırmak, gençlerin girişimcilik becerilerini geliştirmek. İşgücü talep ve arz taraflarının ilgili aktörleri arasında sürdürülebilir işbirliğini geliştirmek. Genç istihdamını destekleyici profil çıkarma, oryantasyon, eğitim, danışmanlık, iş deneyimi ve eşleştirme hizmetlerini içeren bütüncül hizmetler sağlamak. İstihdamda toplumsal cinsiyet eşitliği gözetilmesine yönelik eğitimler vermek ve eğitimine devam eden gençler dâhil, mesleki eğitimlerden işe geçişi kolaylaştırmaya katkı sağlamak.”

 

Dağtekin’in ardından kısa bir konuşma yapan Van İş-Kur Müdürü Salih Serçe ise işe atılacak olan genç girişimcilere nasıl iş seçmeleri gerektiği hakkında bilgi verdi. Serçe gençlerin daha rahat iş bulmaları için iş deneyimlerinin olması gerektiğine de dikkat çekti. Yapılan konuşmaların ardından projeden yararlanan gençlere sertifika dağıtıldı. 

Editör: TE Bilisim