2015 genel seçimlerine sayılı günler kala, Ankara gündeminin neredeyse 1 numaralı maddesi haline gelen 'HDP'nin barajı geçip geçemeyeceği' ve HDP'nin barajı geçememesi durumunda 'çözüm süreci'nin alacağı durum'a ilişkin, Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, Cine-5’te yayınlanan ‘Dün, Bugün, Yarın’ programı için Aslıgül Atasagun Çebi’ye önemli açıklamalarda bulundu. 

"HDP BARAJI GEÇEMEZSE SANKİ.." 

Bu akşam Cine5'te yayınlanacak programa yer veren Al Jazeera, 'HDP barajı geçemezse sanki kıyamet kopar gibi bir hava estiriliyor' diyen Bakan Akdoğan'ın 2015genel seçimlerine ve HDP'nin barajı aşıp-aşmama durumuna göre çözüm sürecinin gidişatında yaşanabilecek durumlara dair açıklamalarına yer verdi.  “HDP barajı geçemezse sanki kıyamet kopar gibi bir hava estiriliyor, bunun bir boyutu kendilerinden kaynaklanıyor, ‘biz barajı geçemezsek diye başlayan’ cümleler ve bunlar biraz daha tehditvari, şantajvari cümleler” diyen Akdoğan, “Demokrasiye inanıyorsanız sonucu da kabul edeceksiniz, hangi partinin hangi oyu alacağına millet karar verir. ‘Barajı geçersem varım oynuyorum, geçmezsem kıyamet kopar’ gibi bir yarış değildir. Bu demokrasiye inanmamak anlamına gelir. Siyaset sadece meclis ile yapılmıyor, bugün meclis dışında kalan partiler de var.” dedi. 

yalcin-akdogan.20150423131245.jpg

İŞTE AKDOĞAN'DAN RAKAMSAL VERİLERLE 2015 SEÇİM SONUÇLARI

Yalçın Akdoğan, seçim sonuçlarına ilişkin rakamsal verilerle konuştu; “Yüzde 55 bizim potansiyelimizi gösteriyor, AK Parti şu anda yüzde 45-50 bandında görülüyor ama cumhurbaşkanlığı seçiminde yüzde 52-53’lere ulaşabildiğimiz görüldü. AK Parti’nin bundan güçlenerek çıkabileceğini görüyorum. HDP barajın altında kalır, MHP yüzde 15 bandında, CHP yüzde 20-25 bandında." dedi. 

"ÇÖZÜM SÜRECİNİ AK PARTİ BAŞLATTI"

Bakan Akdoğan, Kürtlerin temsilinin sadece HDP’de olmadığını; AK Parti’de de 100 civarında Kürt vekil olduğunu, çözüm sürecini AK Parti’nin başlattığını ifade etti.

Editör: TE Bilisim