İngiltere'de yapılan bir araştırmada yalnızlıkla ilgili ilginç bir sonuç çıktı.  23 farklı çalışmanın birleştirilmesiyle oluşturulan araştırmada, katılımcılardan topluma olan bağlılıklarını seviyelendirilmeleri istendi.

Katılımcıların koroner kalp rahatsızlıkları 3 ile 21 yıl arasında değişen dönemlerle izlendi. 23 farklı çalışmadan oranları yüzde 2.8 ile yüzde 77.2 arasında değişen katılımcılar kendilerini yalnız veya toplumdan dışlanmış olarak tanımladı.

 

YALNIZ İNSANLAR NORMALDE DAHA FAZLA KALP HASTALIĞINA YAKALANIYOR

Sonuç olarak yalnızlık ya da toplumdan dışlanma sorunu yaşayan insanların yüzde 29’unun normalden daha fazla koroner kalp rahatsızlıklarına yakalandığı, yüzde 32’sinin ise daha fazla felç geçirdiği ortaya çıktı.

 

Yalnızlık sigara kadar zararlı

 

YALNIZLIK EN FAZLA AVRUPA'DA GÖRÜLÜYOR

Yalnızlığın en fazla görüldüğü yerler ABD, Avrupa, Japonya ve Avustralya olarak listelendi. Katılımcıların özellikle depresyon, fiziksel ve ruhsal sorunlar nedeniyle toplumsal ilişkiler kuramadığı belirtildi. Bunun dışında, çevresinde birçok arkadaşı olmasına rağmen kendini yapayalnız hisseden insanların sayısının da oldukça yüksek olduğu ifade edildi.

 

SİGARA VE ALKOL ALIŞKANLIĞI GETİRİYOR

Yalnızlık yaşayan insanların sağlıksız alışkanlıklar edindiği, bu alışkanlıkların başında da sigara,Alkol, gereğinden fazla ya da az gıda tüketiminin geldiğinin altı çizildi.

 

Yalnızlık sigara kadar zararlı

Editör: TE Bilisim