KJA ve Van Barış Anneleri Meclisi savaşa karşı barış cephesinin oluşturulması için yürüyüş ve basın açıklaması yaptı. Açıklamayı yapan DBP Tuşba İlçe Eş Başkanı Hatice Can, “Buradan savaş politikalarını bir kez daha kınıyoruz ve demokratik kamuoyunu savaşın karşısında bir barış cephesi oluşturmaya çağırıyoruz.” Dedi.

 

Koma Jinên Azad (KJA) ve Van Barış Anneleri Meclisi savaşa karşı barış cephesinin oluşturulması için Beşyol’da basın açıklaması yaptı. Beşyol meydanında toplanan kadınlar sık sık ‘Savaşa hayır’ sloganları atarak barış özlemlerini haykırdı. Beşyol’da bir düre oturma eylemi yapan kadınlar daha sonra basın açıklaması yaptı. Açıklamayı yapan DBP Tuşba İlçe Eş Başkanı Hatice Can, Suruç katliamını hatırlatarak, “AKP kirli savaş politikalarını hayata geçirdiği son 2 haftada 50’den fazla insanımız yaşamını yitirdi. Yine ülkemizin her yanına gencecik insanlarımızın cenazeleri gidiyor, sivil köyler bombalanıyor, Kürtler katlediliyor.” Dedi.

 

CAN: ATEŞ DÜŞTÜĞÜ YERİ DEĞİL YÜREĞİMİZİ YAKTI!

Son 3 yıldır ağlamayan annelerin 7 Haziran seçimlerinin hemen ardından yeniden gözyaşı dökmeye başladığına dikkat çeken Can, “Hatta başbakan Davutoğlu ‘evlatlarımızı feda etmeye hazırız’ diyerek yoksul halk çocuklarını ölüme göndereceklerini açıkça söyledi. Siz kimin adına karar veriyorsunuz. Kimin çocuklarını feda ediyorsunuz. Hanginizin çocukları bu savaşta yaşamını yitirdi. Yaşanan savaşın en büyük acısını biz kadınlar çektik. Ateş düştüğü yeri değil, bizim yüreğimizi yaktı. Yoksul halkın yüreği yanarken sizler çocuklarınıza gemicikler aldınız. Soma’da çocuklarına bir çift ayakkabı alabilmek için asgari ücretle canını ortaya koyan madencilerin çocuklarını ölüme gönderirken, kendi çocuklarınızla kutularına trilyonlar doldurdunuz. Şimdi size soruyoruz. Kimin çocuklarını feda edeceksiniz?” şeklinde konuştu.

 

“SAYIN ÖCALAN BARIŞIN MİMARIDIR”

Halkın savaşa değil barışa ihtiyacı olduğunun altını çizen Can, “Bizler size savaş yaptırmayacağız. Sayın Öcalan’ın 2,5 yıl önce başlattığı ve büyük fedakârlıklarla sürdürdüğü barış sürecini koruyacağız. Sayın Öcalan barışın mimarıdır, Erdoğan ise savaşın mimarı olarak tarihe geçecektir. Önce Katolik bir ortam yaratmayı ardından da bunu ilk erken seçimde oya devşirmeye çalışanlara izin vermeyeceğiz. Siz orada savaş planları yaparken biz barışın mücadelesini vereceğiz. İşte bu yüzden alanlardayız. Bugünden itibaren yaşadığımız her yerde savaşa karşı barışı savunacağız. Yeni yaşamı hep birlikte hayata geçireceğiz. Buradan AKP hükümetine sesleniyoruz. Sayın Öcalan’ın üzerindeki tecride son verin. Derhal imha operasyonlarınızı durdurun. Müzakere masasına geri dönün. Gözaltına aldığınız binlerce Kürt siyasetçiyi serbest bırakın. Buradan savaş politikalarını bir kez daha kınıyoruz ve demokratik kamuoyunu savaşın karşısında bir barış cephesi oluşturmaya çağırıyoruz.” Şeklinde konuştu.  

 

Yapılan açıklamanın ardında toplanan kadınlar AK Parti İl Başkanlığına ‘Siyah çelenk’ bırakmak için Ak Parti binasına yürümek isteyince polis engeline takıldı. Bir süre yürüyüş yapan kadınlar daha sonra sessizce dağıldı.


ŞEHRİVAN HABER – MERAL YILDIZ

Editör: TE Bilisim