Erciş Belediyesi bünyesinde faaliyet gösteren Ronahî Kültür ve Sanat Merkezi’nde yaz dönem kurslarına başladı. Bu yılki kurslarda Kürtçe dili ve beş ayrı sanat dalında eğitim verilecek.

 

Birçok sanat dalında akademik çalışma yürüten Erciş Belediyesi Ronahî Kültür ve Sanat Merkezi, 2016 yılı yaz dönemi kurslarına başladı. Bu yıl Kürtçe dili eğitimi ve beş sanat dalında kurs eğitimi verilecek olan Kültür Merkezi'nde bu yılki kurslarda 7-15 yaş arası çocuklar için Kürtçe dili, tiyatro ve müzik, 15 yaş ve üzeri yetişkinler için ise Tiyatro, gitar, bağlama, erbane ve yine Kürtçe dili dallarında kurslar verilecek.

 

“ERCİŞ'TE YAPAY BİR KÜLTÜR OLUŞTURULMUŞ”

Konu hakkında açıklama yapan Ronahî Kültür Merkezi çalışanlarından Tajdin Başar, yaz dönemi çalışmalarına başladıklarını belirterek ''Erbane, gitar gibi müzik eğitimleri ve tiyatro eğitimlerinin yanı sıra Kürtçe eğitimi çalışmalarımız da oluyor. Çocuklar için eğitime başladık.  Erciş'in kültürüyle ilerlemesini istiyoruz. Erciş'te yapay bir kültür oluşturulmuş, bunu yıkarak halkı kendi kültürüyle baş başa bırakmak istiyoruz.'' Şeklinde konuştu. Daha sonra konuşan çocuk kursiyerlerden Berfin Yıldız ise Ronahî Kültür Merkezi'nde Gitar kursu gördüğünü söyleyerek duyduğu memnuniyeti ''  Okul tatilinde buraya gelerek Gitar kursu görüyorum. Eğitmen ve kurum çalışanlarına teşekkür ederim. '' sözleriyle dile getirdi. 

Editör: TE Bilisim