YDS sonuçları an itibariyle açıklandı. ÖSYM, daha önce yayımladığı sınav takviminde de belirttiği gibi bugün YDS sonuçlarını adayların erişimine açtı. ÖSYM yabancı dil tazminatı almak isteyen kamu personelinin yabancı dil bilgisi seviyesini belirleme amacıyla düzenlenen 2017-YDS İlkbahar Dönemi Sonuçları sorgulama sayfası ve sürece ilişkin bilgiler detayda!

 

YDS SONUÇLARI AÇIKLANDI, BAZI SORULAR İPTAL EDİLDİ

ÖSYM, sonuç açıklama bilgisini resmi internet sitesi üzerindne şu şekilde duyurdu;

"2 Nisan 2017 tarihinde gerçekleştirilen Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavı İlkbahar Dönemi’ne (2017-YDS İlkbahar Dönemi) ait madde analizleri incelenmiş, cevap anahtarlarının kontrolleri tamamlanmış, itirazlar bilimsel açıdan değerlendirilmiş olupFarsça Testindeki 18. sorunun iptal edilmesine,İtalyanca Testindeki 77. sorunun iptal edilmesine, İtalyanca Testindeki 67. sorunun “D” olarak girilmiş cevabının “C” olarak değiştirilmesinekarar verilmiştir.

Sınav sonuçları,  20 Nisan 2017 tarihinde saat 15:15'den itibaren ÖSYM’nin https://sonuc.osym.gov.tr İnternet adresinden açıklanacak olup adaylar, sınav sonuçlarını belirtilen İnternet adresinden T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile öğrenebileceklerdir.

 

Adaylara saygıyla duyurulur."

SONUÇLARI İNCELEMEK İÇİN TIKLAYINIZ 

YDS PUANI NERELERDE KULLANILIR?

 

ÖSYM yabancı dil tazminatı almak isteyen kamu personelinin yabancı dil bilgisi seviyesini belirlemek için artık YDS adı altında tek bir sınav yapıyor. O nedenle YDS, yüksek lisans ve doktora yapacaklar, dil tazminatı alacaklar, yabancı dil seviyesini belgelemek isteyenler gibi çok büyük bir kitleyi ilgilendiriyor.

YDS puanları ve seviyeleri

Yabancı dil seviyesi tüm adaylar için geçerli olmak üzere 100 tam puan üzerinden,90 - 100 arasındaki puanlar (A) seviyesi,80 - 89 arasındaki puanlar (B) seviyesi,70 - 79 arasındaki puanlar (C) seviyesi,60 - 69 arasındaki puanlar (D) seviyesi,50 - 59 arasındaki puanlar (E) seviyesi

 

YDS SINAVI NEDİR, KAPSAMI NEDİR?

Almanca, Arapça, Bulgarca, Farsça, Fransızca, İngilizce, İspanyolca, İtalyanca, Rusça ve Yunancadan yapılacak sınavlarda çoktan seçmeli 80 sorudan oluşan testler kullanılır. Bu diller için sınavda sözcük bilgisi, dil bilgisi, çeviri ve okuduğunu anlama soruları bulunmaktadır. Diğer dillerde sınav yabancı dilden Türkçeye ve Türkçeden yabancı dile çeviri şeklinde yapılır. Türkçeye ve yabancı dile çevirilerde her biri için yaklaşık 200 sözcükten oluşan metinlerden yararlanılır. İngilizce sınavında kullanılan kaynaklar ABD, İngiltere ve Kanada gibi İngilizce konuşulan ülkelere aittir. Bu sınavda İngiliz İngilizcesine ait dil alışkanlıkları izlenmekle birlikte Amerikan İngilizcesi kullanımının daha yaygın olduğu durumlarda adaylara bir dezavantaj oluşturmaması için yaygın olan kullanım tercih edilmektedir. Sınavlarda sözlük ve sözlük görevi yapan yardımcı araçlar kullanılamaz.


KAYNAK - HÜRRİYET

Editör: TE Bilisim