Van'da lokanta işleten Ramazan Çit, 3 gün boyunca satacağı yemeklerin karını Suriye'nin Halep şehrindeki ihtiyaç sahiplerine gönderecek. Çit, yaptığı açıklamada, Halep'te yaşananları büyük bir üzüntüyle takip ettiğini söyledi.

 

İnsanların dikkatini Halep'e çekmek ve bir nebze olsun katkıda bulunmak amacıyla yardım kampanyasına destek verdiğini belirten Çit, bugünden itibaren lokantasında satışını yapacağı yiyecek ve içeceklerin karını İHH İnsani Yardım Vakfı aracılığıyla Halep'e göndereceğini kaydetti. Esnaf arkadaşlarının da kendisine destek olduğunu anlatan Çit, "Halep'te büyük bir dram yaşanıyor. Bunun için bir farkındalık yaratıp müşterilerimizi de konuya dahil etmek istedik. İnsanımızın büyük bölümü Halep'e yardım etmeyi istiyor ancak bir çoğu bunu nasıl yapacağını bilmiyor. İnşallah müşterilerimizin desteği ile bunu başaracağız." dedi.

 

SOSYAL MEDYADAN DUYUP GELDİ

 

Çit'in işlettiği lokantada yemek yiyen Zeki Taştan ise Halep'in herkesin "kanayan yarası" olduğunu dile getirdi. Halep'te yaşanan dram sonrası herkesin yardım için seferber olduğunu anlatan Taştan, şöyle konuştu: "Vatandaşlar yardım konusunda tek yumruk oldu. Gücü olmayan da duasıyla Haleplilerin yanında, hemşerilerim, esnaf ve vatandaşlarımız da ellerinden geleni yapmaya çalışıyor. Ben lokantadaki girişimi sosyal medyadan gördüm ve destek olmak için yemeye buraya geldim. Tabi orada yaşanan acıyı, dramı dindirmek mümkün değil ama bir kişinin yarasına dahi derman olabileceksek huzur duyarız. Bizim tarihten gelen bağımızı, asaletimizi onlarla paylaşmamız gerek. Emeği geçen ve yardımda bulunan herkesten Allah razı olsun."

 

Editör: TE Bilisim