Aksa Enerji ve National Geographic Kids Dergisi işbirliğiyle 6-12 yaş arası çocuklar arasında düzenlenen ‘‘Yenilenebilir Enerji ve Doğal Kaynakların Korunması’’ konulu resim yarışmasının sonuçları açıklandı. Türkiye’nin birçok bölgesinden yoğun katılımın olduğu yarışmada, yaş faktörlerini de göz önüne alan jüri üyeleri iki resmi büyük ödüle layık gördü. Yenilenebilir enerjinin gücünü çocukların gözünden anlatan resimler 23-28 Mayıs tarihleri arasında Aksa Enerji Genel Müdürlük binasında sergilenecek.

 

Sürdürülebilirliğe ve topluma katkı sağlayacak projeleriyle yaşama değer katan Aksa Enerji, düzenlediği resim yarışması ile çocukları yenilenebilir enerjinin gücünü keşfedecekleri bir yolculuğa çıkardı. Çocuklar, yenilenebilir enerji kaynaklarını, doğal kaynakların kullanımını ve doğal kaynakların çevre için ne kadar önemli olduğunu çizdikleri resimler ile anlattılar.

 

 

Doğal kaynaklara yönelmek konusunda çocukları bilinçlendirmek isteyen Aksa Enerji’nin CEO'su Cüneyt Uygun “Çocukları doğal kaynakların önemi ve yenilenebilir enerji konusunda bilinçlendirmek sorumluluklarımız arasında yer alıyor. Çocukların bu konularda farkındalıklarını artırmak için atacağımız her adım bizim için çok önemli. Aksa Enerji olarak gerçekleştirdiğimiz yarışma ile Türkiye’nin dört bir yanından çok etkileyici resimler aldık. Çocuklar kendi gözlemlerini yetenekleriyle kâğıda yansıttılar, biz de Aksa Enerji olarak bu değerli çalışmaları ödüllendirdik. Bu anlamlı resimleri herkesin görebilmesi için de 23-28 Mayıs tarihlerinde şirketimizde sergileyeceğiz” dedi.

 

 

GÜZEL DOĞA, KÖTÜ DOĞA

Birbirinden anlamlı resimlerin dereceye girdiği yarışmada birinciliği 7 yaşındaki Elifsu Bahar ve 11 yaşındaki Mehmet Yılmaz paylaştı. “Güzel Doğa ve Kötü Doğa’’ isimli resmiyle Elifsu Bahar, kırmızı başlıklı kız ve kurt hikâyesinden yola çıkıp, resmi keskin çizgilerle ikiye ayırarak hayallerini resmetti. Mehmet Yılmaz ise “Dünya’ya İki Taraftan Bak” isimli resmiyle kum saati kullanarak kısıtlı kaynaklarımızı tükettiğimize ve vaktin azaldığına dikkat çekerek birinciliğe hak kazandı. Yarışmanın birincileri aileleriyle birlikte Antalya’nın Kemer ilçesinde bulunan 5 yıldızlı Mirada Del Mar Oteli’nde 17-19 Haziran tarihleri arasında her şey dâhil bir hafta sonu tatili kazandı.

 

 

“Dünyamızı Tüketmeden Yenilenebilir Enerji” isimli resmiyle ikinci olan Kaya Yüzseven (11), bisiklet sahibi olurken, yarışmada üçüncülüğü elde eden Ece Engün (8), “Gezer Vakum” isimli resmiyle paten kazandı. Yarışmada mansiyon ödülüne layık görülen Çağın Akay Yazıcı (10), Arda Saygı (10), Rengin Küçükçanakçı (7), Defne Ayan (7) ise boya seti ve resim defteri kazandı. Dereceye giren resimlerle ilgili olarak Aksa Enerji CEO'su Cüneyt Uygun; “Projemizin odağında doğal kaynaklara yönelmek konusunda çocukları bilinçlendirmek yatıyordu. Çocuklarımızın yaptığı resimler de doğal kaynakların küresel bir mesele olduğunu ve ihmallerde sonuçların bütün dünyayı etkileyeceğinin farkında olduklarını gözler önüne seriyor. Umuyoruz kazandıkları hediyeler de bu vizyonlarını devam ettirmek için birer motivasyon olacak. Ödül alan çocuklarımızı kutluyor, ailelerine teşekkürlerimizi iletiyoruz” dedi.

 

Editör: TE Bilisim