Başbakan Binali Yıldırım, İstanbul'da hemşehrileri ile buluştu. EKEV'in iftarında konuşan Yıldırım, Meclis'te güçlü bir yapının oluşmaması halinde yeni sorunlar yaşanabileceğini söyledi.


Başbakan Binali Yıldırım, güçlü cumhurbaşkanı için güçlü bir Meclis yapısına sahip olunması gerektiğini söyledi. Meclis'te farklı bir tablo oluşması halinde yeniden bir takım sorunlar yaşanabileceğine dikkat çeken Yıldırım, yeni sistemle istikrarın güvence altına alınacağını kaydetti.

 

Binali Yıldırım, Erzincan Kültür ve Eğitim Vakfı (EKEV) ve Erzincanlı Sanayici ve İşadamları Derneği (ERSİAD) tarafından tertip edilen geleneksel iftar programında konuştu. AK Parti'nin 16 yıllık iktidarı döneminde üst üste büyüyerek 5.8'lik bir büyüme oranını yakaladığını söyleyen Yıldırım, şöyle konuştu:

 

"AK Parti iktidarı döneminde 16 yılda Türkiye, 5.8 oranında üst üste büyüdü her yıl. Krizlere rağmen büyüdü. 1924'ten 2002'ye kadar ortalama büyüme 5.7! Şimdi sorabilirler yüzde 0,1 büyüme yapmışsınız, fark yapmışsınız bunun için mi övünüyorsunuz. Ben size hesabı söyleyeyim. 1924'ten bugüne kadar eğer Türkiye, AK Parti dönemi gibi 5.8 büyümüş olsaydı bugün geliri 2.6 kat daha fazla olacaktı. Başka deyişle 2.3 trilyon dolara ulaşacaktı, dünyanın 7'inci büyük ekonomisi olacaktı. Bunda neyi anlatmaya çalışıyorum. İstikrarı ve güveni anlatmaya çalışıyorum. 

 

"MİLLET SANDIKTA KARARINI VERECEK"

 

İşte yeni sistem güçlü iktidarı sürekli istikrarı garanti ediyor. Çünkü vesayetlerle dayatmalarla hükümetler kurulmuyor sandıkta inşallah 24 Haziran'da millet gidecek oyunu verecek sandıklar açılacak Türkiye'yi kim yönetecek o gün belli olacak. Ankara'da o seymen oyunlarına mecbur kalmayacaktır. İktidar sandıkta belli olacak, sandıktan sandığa millet kararını vermiş olacak.

 

"GÜÇLÜ MECLİS GÜÇLÜ HÜKÜMET"

 

Bu seçimlerde sadece cumhurbaşkanı önemli değil. Aynı zamanda Meclis'in de güçlü olması lazım. Eğer Meclis'de tablo farklı olursa yine sorun devam eder. O bakımdan ne diyoruz: Güçlü Meclis, güçlü hükümet güçlü Türkiye!"

 

Editör: TE Bilisim