Yüksekova ilçesinde ikisi lise mezunu ile biri lise öğrencisi olan arkadaşlar bir araya gelerek ‘Mouse TraP' (Fare Kapanı) isimli bir oyun geliştirdi.

Android cihazlara uyumlu olarak geliştirilip oyun severlerin beğenisine sunulan oyunun, ilerde kişisel bilgisayarlara uyarlanacağı belirtildi. Kişisel bilgisayarı olmayan 3 arkadaş,  yaklaşık 1 ay boyunca internet kafelere giderek oyun yazılımına son şeklini verdi.

İmkânlarının kısıtlı olmasına rağmen yoğun çalışma sonucu yazılımlarını başarıyla tamamlayan 3 arkadaş, ilerde daha farklı projelerinin olduğunu belirterek, destek beklediklerini söyledi.

 

“İYİ ŞARTLARDA DAHA İYİ PROJELER BAŞARABİLİRİZ”

Bilgisayar oyunu oynarken, kendi oyunlarının da olması için proje geliştirdiklerini belirten Sefkan İşözü, “Biz 3 arkadaş bilgisayar oyunu oynarken, kendi kendimize neden bizimde bir oyunumuz olmasın. Bu fikirden yola çıkarak bir projeye adım attık, projeyi çok zor şartlarda gerçekleştirdik, internet kafelerde yaptık. Yüksekova şartlarıyla yani elektrikler sıkıntılıydı, internet sıkıntılıydı ama tüm bu zorluklarla rağmen oyunu tamamen bitirdik. Şuan güncellemeler üzerinde çalışıyoruz, Oyunumuzu güncelliyoruz. Bu zor şartlarla böyle bir oyun yapabilmişsek, daha iyi şartlarda çok çok daha iyi projeler başarabiliriz” dedi.

 

“OYUNUMUZ ÇOK İYİ İLGİ GÖRÜYOR”

Destek veya imkân verilirse daha iyi şeyler başarabileceklerini söyleyen İşözü,” 3 arkadaş bir oyun yapacaktık. Biz baya bir deneme yaptık, 1 yıldır oyun denemeleri yapıyorduk, bazı konularda sıkıntılar yaşıyorduk. Bu oyunu bize mahalleden bir arkadaşımız önerdi. Bir fare olsa, peynir toplasa bu öneride bulundu ve bu fikir hoşumuza gitti. Şuan oyunumuz yayında ve çok güzel ilgi görüyor” şeklinde konuştu.

 

“BİR YERDE DURMAK ZORUNDA KALDIK”

Arkadaşlar ı sevindirme, heyecanlandırmak için bir proje yapmak istediğini söyleyen Barış Eskidede, "İnternet kafede bir proje araştırması yaptım, nasıl yapılabilir, ne yapabilirim, ne tür aşamalardan geçebiliriz. Bende bu uygulamayı yaptım. Bir ay boyunca internet kafede kaldım. Kulak ağrılarına rağmen kulaklıkları takmaya sürdürdüm. Geliştirdiğim projeyi arkadaşlara söyledim, arkadaşlarda beğendi ve daha çok geliştirmek için fikir alışverişinde bulunduk. Elimizden geleni yaptık ve elimizdeki imkânlar kısıtlı olduğu için maalesef bir yerde durmak zorunda kaldık” şeklinde konuştu.

 

“BİZE DESTEK VERİLMESİNİ İSTİYORUZ”

3 arkadaş birleşerek bu oyunu geliştirdiklerini ifade eden Harun Şedal ise,” Ben bu uygulamanın eksik yanlarını, eksik gördüğümü ve oyunu geliştirilmesinde arkadaşlara fikir veriyorum ve bu şekilde oyunumuzu geliştiriyoruz. Bize destek verilmesini istiyoruz” dedi.

Öte yandan oyunu android cihazlarına indirmek isteyenlerin Google Play Store uygulamasına girerek arama butonuna 'Mouse Trap' yazı uygulamayı indirebilecekleri belirtildi. 

 

Oyunun indirme linki için tıklayınız


KAYNAK - YÜKSEKOVAGÜNDEM

Editör: TE Bilisim