Adana'nın Aladağ ilçesinde Tahsil Çağındaki Talebelere Yardım Derneği Ortaöğretim Kız Öğrenci Yurdu'nda henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı.

Yangında ilk belirlemelere göre 8 öğrenci hayatını kaybetti, 13 öğrenci de yaralandı.

Adana'da öğrenci yurdunda yangın

ÖĞRENCİLER DUMANDAN ETKİLENDİ

Bir anda büyüyen yangına ihbar üzerine çağrılan itfaiye ekipleri müdahale ederken, bazı öğrencilerin dumandan etkilendikleri öğrenildi.

Adana'da öğrenci yurdunda yangın

İtfaiye ekiplerinin yangına müdahalesi sürerken, bina içinde öğrenci kalıp kalmadığının tespiti için de arama çalışması başlatıldı.

Adana Aladağ'da öğrenci yurdunda yangın çıktı VİDEO

28 ÖĞRENCİ KALIYORDU

Adana Valisi Mahmut Demirtaş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, alınan ilk bilgilere göre yurtta 28 öğrencinin kaldığını söyledi.

13 YARALI

Bu öğrencilerden olay sırasında yaralananlar olduğunu aktaran Demirtaş, "Olayda ilk belirlemelere göre 13 öğrencimiz yaralandı. İlk tespitlere göre yangında ölen yok. Öğrencilerimizden bazıları dumandan etkilenmiş, kiminde kaçarken meydana gelen kırıklar var. Yaralılar hastanelerde tedavi altına alındı."

Demirtaş, tüm itfaiye, sağlık ve kurtarma ekiplerinin seferber edildiğini bildirerek, kendisinin de olay yerine gitmek üzere hareket ettiğini söyledi.

Adana'da öğrenci yurdunda yangın

Editör: TE Bilisim