Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ)  Rektörü Peyami Battal, ve Gürpınar Kaymakamı Metin Yılmaz Van’ın  İlçede bulunan Işıkpınar İlköğretim Okulunu ziyaret ederek öğretmenlerle bir araya geldi.

 

Işık pınar İlköğretim Okulu öğretmenlerinden oluşan bir gurup daha önceden Rektör Prof Dr. Peyami Battal’ı makamına ziyaret ederek okul için kırtasiye yardımında bulunmuş hem de okullarına davet etmişlerdi.  Davetlerini kırmayan Rektör Battal,  Van merkeze 55 kilometre uzaklıkta bulunan Işıkpınar ilköğretim Okulu’na Gürpınar İlçe Kaymakamı Yılmaz ve Rektör Yardımcısı Prof. Dr Murat Demirel ile birlikte gitti. Okul Müdürü İhsan Can ve okul öğretmenleri tarafından karşılanan protokol burada bir süre öğretmenlerle sohbet etti.  YYÜ Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal, öğretmenlerin göstermiş olduğu özverili çalışmalar için kendilerine teşekkür ederek, “Eğitimde en önemli unsur aidiyet duygusudur. Beni ziyaret eden öğretmen arkadaşlarda da bunları gördüm.  Bu duygu ile köyde vermiş olduğunuz hizmetlerden ötürü sizleri tebrik ediyorum. Bizimde bu hassasiyetinize cevap vermemiz gerekiyordu. İnşallah bundan sonrada bu ilişkilerimiz devam eder.   Göstermiş olduğunuz bu hassasiyet beni duygulandırdı.”

 

Ziyarette üniversiteden getirilen kırtasiye malzemeleri okula teslim edilirken, program öğrencilerin hazırlamış olduğu mini tiyatro gösterimi ve toplu fotoğraf çekimi ile son buldu. 

Editör: TE Bilisim